Трудно е да се измисли нещо ново за Парижкото изложение

...
Трудно е да се измисли нещо ново за Парижкото изложение
Коментари Харесай

Шоколадови бонбони с най-лютата чушка в света бяха представени на изложение в Париж

Трудно е да се измисли нещо ново за Парижкото ревю на шоколада, само че френският занаятчия Дамиан Видал откри метод, като показа артикул с най-лютата чушка в света, заяви Българска телеграфна агенция.

Освен обичайни съставки като малина, касис и маракуя, неговите бонбони съдържат и Каролина Рийпър, най-лютата чушка в света съгласно Книгата на международни върхове на Гинес. Шоколатиерът съумява да постави точното количество от нея - да се усети, само че да не е прекомерно доста и натрапчиво.

Японски туристи и други гости на профилираното ревю в Париж самоуверено пробваха лъскавите, само че и люти шоколадови топчета. Никой обаче не ги изплю.

“Ммм, по едно и също време е сладко и пикантно. Но не е прекомерно пикантно, усетът е мек ", споделя японската студентка Хитоми Ебитани.

Французойката Жюстин Боно е на същото мнение. " Наистина е хубаво, добра изненада, лютото се усеща най-после ", споделя тя.

Дамиан Видал - награждаван майстор-сладкар, работил в най-хубавите парижки заведения за хранене, и взел участие като " млад гений " на ревюто в Париж - споделя, че е търсил тъкмо този занимателен резултат: сладко и нежно първоначално, а след това  да се усети и пикантна детонация, преминаваща за няколко минути.

“Трябваше да пробваме няколко предписания, да създадем няколко опита, с цел да намерим верният баланс, който да се хареса на най-вече хора ", сподели той.

Френските семейства изяждат приблизително 13,2 кг шоколад на година, демонстрират данните на шоколадовата промишленост в Париж, представени от Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР