Трудно бихме могли да определим с точност как и кога

...
Трудно бихме могли да определим с точност как и кога
Коментари Харесай

Махнете чиниите от мивките, сложете ги по стените

Трудно бихме могли да определим с акуратност по какъв начин и по кое време е зародила концепцията за украса с чинии . Някои настояват, че традицията датира от античен Китай, а други, че поражда и набира известност чак в края на 19-ти век. Със сигурност знаем, обаче, че тя е присъща за средиземноморските къщи.

В наши дни този способ за украса е необятно използван от дизайнерите и краси от по-обикновени до най-луксозни домове по света.

Съобразете стила в интериора

Изберете декоративните детайли вкъщи по отношение на интериорния жанр. Ако помещението, което сте се заели да декорирате, е в типичен жанр, то заложете на светли, едноцветни и лишени от доста елементи чинии. Особено подобаващи и придаващи доза грациозност са разновидностите с внимателен златист или сребърен кант .

За дом в съвременен жанр са подобаващи по-цветни модели, а сантименталните флорални претекстове и чинии в нежни пастелни цветове биха подхождали на интериор в по този начин нашумелия в последните няколко години шаби изискан жанр.

Съчетайте цветовете на чиниите с други елементи от интериора

Когато избирате цветовете на декоративните си чинии, обмислете добре цялостната цветова комбинация. За да постигнете прелестен баланс и хармонична конюнктура, съчетайте безусловно цветовете на чиниите с други елементи в интериора , да вземем за пример с цвета на подовата настилка, мебелите или текстилни произведения в помещението.

 чинии интериор iStock

Заложете на гръмък контрастност

Добро решение при образуването на комбинация от декоративни чинии е да заложете на контрастност. Поставете светли декоративни чинии върху тъмни стени или пък приложете противоположния вид. Лесен за използване, а и доста пресен и атрактивен метод е да изберете бяла стена и да акцентирате с чинии в ярки цветове . Ефектът е просто превъзходен!

Комбинирайте по форма, модел или тема

Добре е да комбинирате чиниите по присъщ симптом. Те биха могли да са от един тип, в една форма, размер или да са на избрана тема.

Вземете си нещо за спомен от прелестната отмора на море или планина. Магазинчетата за сувенири изобилстват от красиво фабрично или ръчно направени декоративни чинии. Те освен ще красят дома ви, само че и ще припомнят за приятните почивни дни и забавните места, които сте посетили.

Кой сподели, че чиниите безусловно би трябвало да са в общоприетата си кръгла форма? Тези тук съвсем оживяват на стената под формата на рибки и биха били отлично допълнение към вашия морски фон.

Съчетайте декоративните чинии стилово с други декоративни детайли в интериора, да вземем за пример с ваза, картина или статуя.

Най-добрите места да ги поставите

Всяка стая би могла да придобие нов образ и да блесне с забавна и атрактивна стенна украса от чинии. Все отново, има няколко по-характерни места в дома, в които сме се убедили, че стоят отлично, а фотосите в галерията ще потвърдят изказванието.

или използвайте специфични стелажи, с цел да ги подредите красиво в кухненския бюфет.

Едноцветни или пъстри, в класическата кръгла или с причудлива форма, изберете съгласно усета си декоративни чинии и украсете с тях дома си. Желаем триумф в начинанието!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР