Трудно бихме могли да наречем Бюджет 2022 най-социалният. Бюджетът е

...
Трудно бихме могли да наречем Бюджет 2022 най-социалният. Бюджетът е
Коментари Харесай

Деница Сачева: В Бюджет 2022 няма реформа

Трудно бихме могли да назовем Бюджет 2022 най-социалният. Бюджетът е изработен по този начин, че огромна част от приходите да дойдат от Националния проект за възобновяване и резистентност, а парите по него няма да дойдат преди края на годината. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева пред Българска национална телевизия.

Според нея бюджетът на държавното управление не демонстрира стъпка по посока промяната. Това, което парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще предложи за майчинството, е майките да изберат дали да гледат децата си или, в случай че се върнат на пазара на труда, да получават 100% от компенсацията си за майчинството. Целта е майките да се връщат по-бързо на пазара на труда.

" Чуваме единствено обвинявания, без нито едно доказателства, като доказателствата на държавното управление се намират единствено в Гугъл. Ако потърсим какво написа в Гугъл за Кирил Петков и Асен Василев, ще открием много забавни неща ", разяснява Сачева.

Тя уточни и че държавното управление повтаря старите ограничения, като няма нито една прокарана нова. Има преливане от пусто в празно, а не нещо, което може да докара до действителна поддръжка, акцентира Деница Сачева и настоя да има поддръжка за ликвидност.

Във връзка с коронавирус добавките, Сачева призна, че се е получило огромно комплициране. С неспокойствие Сачова чака какво ще бъде решението на държавното управление, тъй като ще бъде мъчно да се откъснат от популизма, с който са влезнали. Бившият обществен министър предизвести, че изкривяванията в пенсионната система ще бъдат мощни. Може да се намерения върху формулата на швейцарското предписание и повишение на коефициента, посъветва още тя.

Вдигането на оптималния застрахователен приход Сачева оцени като вярно, само че разкритикува, че се прави без разговор, без подготовка и от през днешния ден за на следващия ден. Работодателите към този момент са си създали изчисленията и са декларирали, че в случай че трябвало да се усили оптималният застрахователен приход, биха могли да го понесат до малко над 3 100 лв.. Много заплащания в обществената система не са пипани от дълго време. Не може единствено с подобен мотив, че нищо не е пипано от дълго време в обществената система, да се реши да бъде направено незабавно, само че ръководещите гледат официално на синдикатите и работодателите, а това ще им изиграе неприятна смешка, предизвести Деница Сачева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР