Трудният сезон на червени кортове за Рафаел Надал продължи с

...
Трудният сезон на червени кортове за Рафаел Надал продължи с
Коментари Харесай

Трудният сезон на клей за Надал продължи със загуба от Циципас в Мадрид

Трудният сезон на червени кортове за Рафаел Надал продължи с отпадане в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид. Носителят на рекордните пет трофеи в испанската столица беше отстранен от първенеца от младежките финали на АТП Стефанос Циципас след 4:6, 6:2, 3:6.

Двамата изиграха доста оспорван и трогателен дуел, който продължи 2.36 часа. Надал имаше множеството шансове за пробив - 16 против 14. Циципас обаче се оказа по-ефективен в решаващите моменти и осъществя шест от своите благоприятни условия против пет за испанеца.

В първия сет 20-годишният тенисист от Атина два пъти повеждаше с пробив - в първия и седмия гейм. Носителят на 17 трофеи от Големия шлем обаче незабавно съумяваше да го върне.

Циципас за трети път завоюва подаването на противника при 5:4 и този път получи късмет да сервира за сета. Той още веднъж беше на път да се пропука, само че избави точка за връщане на пробива и по-късно осъществя първия си сетбол.

Втората част стартира с четири бързи гейма, извоювани от сервиращите. След това Надал най-сетне съумя да откри правилния темп и взе идващите четири гейма, с цел да прати мача в решителен трети сет.

В него драмата продължи с цялостна мощ. Двамата пропуснаха по две благоприятни условия за пробив първоначално, педи Циципас да нанесе първия удар за 3:2. Той демонстрираха темперамент и затвърди преимуществото си за 4:2, откакто избави две точки за връщане на пробива.

Последва втори пробив в подаването на Надал, който приближи Циципас на гейм от успеха. Гъркът се пропука, сервирайки за мача при 5:2 и международният №2 върна единия пробив. Още в идващия гейм обаче испанецът още веднъж беше продънен в маратонски гейм, който постави точка на разногласието.

 Трудният сезон на клей за Надал продължи със загуба от Циципас в Мадрид

Циципас реализира първа победа в четвъртия си мач против Краля на клея. Той се класира за втория си край в шампионатите от сериите " Мастърс " след този в Синсинати през 2018 година, когато отстъпи против Надал.

В опит да завоюва най-голямата купа в кариерата си гръцкият гений ще се изправи против международния №1 Новак Джокович. Сърбинът стигна до финала след сложна победа против намиращия се в страхотна форма Доминик Тийм.

Надал пък записа трето поредна загуба в полуфинал на обичаната си настилка, откакто в Монте Карло беше спрян от Фабио Фонини, а в Барселона - от Тийм. За пръв път от 2004 година, когато прохождаше в мъжкия тенис, испанецът не съумя да се класира за край в първите си три шампионата на червени кортове за сезона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР