ТрудNewsСъбота, шест дни след предсрочните парламентарни избори. Един от последните

...
ТрудNewsСъбота, шест дни след предсрочните парламентарни избори. Един от последните
Коментари Харесай

Къде са Кирил Петков, Бойко Рашков и Христо Иванов? Да идат сега на „Орлов мост“

ТрудNews

Събота, шест дни след предварителните парламентарни избори. Един от последните слънчеви есенни дни. Нищо не предвещаваше, че това ще е денят, който щеше образно във допустимо най-суров тип да покаже разпада на държавността, неналичието на обикновена сигурност и изключително притеснителното – цялостната победа на престъпността над правовия ред.

Поредните три жертви на войната по пътищата бяха дадени единствено при една злополука в събота. Подозренията са, че тя е породена от една от жертвите, който се е качил зад кормилото след приложимост на алкохол. Висока скорост, изпускане на завой, голям брой преобръщания на автомобила и три човешки живота са изгубени. Иначе, минаха три месеца, откогато тогавашните министър председател и вътрешен министър Кирил Петков и Бойко Рашков помпозно в Министерския съвет оповестиха, че стартират „ война против нарушителите по пътищата “.

Дали декларациите им имат значение? Петков и Рашков към този момент са депутати, отговорността е свалена от тях. Те са някогашни министър председател и вътрешен министър, нищо, че единствено за година и малко, до момента в който се подвизаваха в изпълнителната власт, трансфораха тематиката за сигурността на хората в евтина политическа агитация. Но доста по-лошото е, че безусловно унищожиха и малко останалия професионализъм в Министерство на вътрешните работи. Вътрешното министерство се занимаваше с всичко друго – гонене на политически съперници, противозаконни арести, противозаконни разработки на магистрати и техни близки, включително и на основния прокурор, показни акции за отклонение на вниманието от действителните проблеми.

Ефектът е налице – стотици и хиляди дрогирани и пияни са зад кормилата, тъй като страната е сляпа и глуха за тази пандемия. Нищо, че от две години и половина от прокуратурата не се измориха да приканват за радикална смяна в предварителната защита, а точно: конфискация на колите на хванати да карат пияни и дрогирани водачи.

Показателно е, че в събота рано сутринта на автомагистралата край София е открит офицер от ГДБОП – експерт, който се допуска е експерт в битката с мафията и корупцията. И този същият антимафиот е карал след приложимост на амфетамини и евентуално алкохол. Наличието на синтетични опиати в организма на спецполицая в огромна степен изяснява за какво отдавна няма сполучливи интервенции за разкрити огромни групи за наркоразпространение. Няма и да има, тъй като прокурорите, които проверяваха най-големите дилъри на дрога у нас, бяха разпръснати след закриването на профилираното правораздаване. А кой тъкмо лобираше за закриването на профилираните съд и прокуратура – още веднъж някогашните ръководещи в услуга на техните подмолни кукловоди.

От началото на годината е налице систематичен проблем с нараствания мигрантски напън. Но управлението на Министерство на вътрешните работи, в лицето на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, отхвърляше и този факт, до момента в който не падна от власт, когато истината излезе нескрито. А най-много, когато незаконен емигрант, пренасящ свои братя по орис, не умъртви на място двама бургаски служители на реда, пробвали се да спрат след дълго гонене цялостен рейс с мигранти.

По сходство, в събота от Пловдив до София полицията преследва автомобил, още веднъж с незаконни мигранти. Забележете маршрута – от Пловдив, през Пазарджик, чак до София. За каква съгласуваност в полицията може да приказваме, та трафикантът е минал през половин южна България до момента в който бъде хванат.

Само този случай би трябвало да е алена лампа за пагубното равнище на противодействието на престъпността. Ами, в случай че бяха терористи, пренасящи взривни или други рискови субстанции. Не е изискал някой, не го е направил, никой няма да го спре, тъй като служителите на реда се занимават с конвой на автоджигити, не и с преследването им.

Отделни проблеми, всеки от които е задоволително сладкодумен за положението на битката с престъпността, каквато в действителност от дълго време няма. Някой доста желае да бъде забравена неговата отговорност за наследството, което остави след себе си.

Рашков претърпя тежко изборно проваляне в Перник. Сините му очички на милионер, натрупал купища парцели, до момента в който е получавал единствено държавна заплата, от дълго време отсъстват от телевизионните вести и излъчвания. Петков, който искаше да поставя „ негов “ основен прокурор и той скоро ще влезе в ролята на опозиционер и ще вини служебни или бъдещи ръководещи за протичащото се, нищо, че до момента в който бе отпред на страната всекидневно разрушаваше държавността с арогантното си потъпкване на закони и даже на Конституцията. Има и други виновни за разрухата – да вземем за пример Христо Иванов, който организира срещите си с олигарси напряко в джиповете им, паркирани зад Народното събрание. За да договарят следващата лобистка корекция в законите, като тази ликвидирала спецправосъдието, вредите от която занапред ще се откриват.

И го вършат – от седмица чуваме по какъв начин Петков и Иванов отново дават поръчки за преодоляване на прокуратурата и съда, посредством подправените им апели за антикорупционни и правосъдни „ промени “, до момента в който престъпността всекидневно пораства и завзема все нови и нови територии, освободени от страната.

Сякаш, с цел да покаже какъв брой цинична може да е ориста с арогантните политически лобисти на мафията, съботата приключи с това, което от дълго време се очакваше да се случи – ликвидиране, което предизвика остра и изцяло оправдана реакция. Какво по-голямо доказателство за разрухата, оставена ни от ръководството на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, е нелепата гибел на един таксиметров водач, татко на три деца.

От половин година, та даже и повече, омразният на политическата мафия обвинител №1 Иван Гешев предупреждаваше, че войната против прокуратурата и правосъдната власт ще има пагубни последствия. Те обаче се правеха, че не го чуват или го упрекваха, че по този начин брани себе си и „ своите “ хора, до момента в който в действителност Гешев споделяше горчивата истина. Не че и преди не е имало сходни тежки закононарушения, само че това наподобява „ преля чашата “ на търпението.

На обществото към този момент му писна да бъде залъгвано с обещания за „ промени “, зад които стои обслужването на ползите на следващия олигарх. Хората желаят повече страна, повече сигурност, а не Министерство на вътрешните работи да се трансформира в политическа милиция за кавга с идеологическия зложелател и икономическия съперник.

Къде са Рашков и Петков, а Христо Иванов? Къде са, тъй като има доста въпроси, на които да дават отговор. Да отидат и да обяснят на побеснелите таксиметрови водачи, блокирали „ Орлов мост “ (монопол, за който „ жълтопаветните “ професионални протестъри си фантазираха, че имат) какво сътвориха, че доведоха нещата до обстановка, в която престъпността се присмива на разрушената страна.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР