Труд Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика

...
Труд
Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика
Коментари Харесай

Шефът на ТАД Груп непукист: Не се притеснявам от делото

 Труд Апелативният профилиран углавен съд гледа мярката за неотклонение на притежателя на компания " ТАД Груп “ Иван Тодоров, който е упрекнат в подбуждане към кибертероризъм. Според държавното обвиняване Тодоров е предиздвикал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от осведомителната система на Национална агенция за приходите.

Иван Тодоров ще желае понижаване на паричната му гаранция от 100 хиляди лв. в по-лека. Прокуратурата от своя страна желае непрекъснат арест за предприемача. Обвиненият за хакването на уеб страницата на Национална агенция за приходите Кристиян Бойков е с парична гаранция 20 000 лв., а комерсиалният шеф на " ТАД Груп “ Георги Янков е с мярка – подписка.

Тодоров не пожела да приказва и с юриста си напуснаха постройката на съда. Каза единствено, че нищо на никого не е поръчвал и не се тормози от делото. Неофициално юрист Ина Лулчева уточни, представена от " Труд ", че новите доказателства на прокуратурата не носят нови неща към обвиняването и не допускат закрито съвещание. Делото е пето подред за деня и се чака да стартира следобяд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР