Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г. на

...
Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г. на
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Ивелин Статев: Ситуацият е критична – тройно по-високи са сметките за ток

Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г. на небитовите консуматори, които заплащат по цени на свободния пазар, в област Силистра по отношение на същия интервал на 2020 година Това съобщи през днешния ден на конференция националният представител от ГЕРБ-СДС Ивелин Статев. " Ситуацията в цялата страна е сериозна, нашият район не е изолиран случай, учебни заведения, лечебни заведения, обществени домове са на ръба на оцеляването, институциите " изстискват “ икономисани средства, а в бюджета няма планувани обезщетения ", посочи Статев.

" Проблемът се състои в това, че цените на електрическата енергия на небитовите консуматори пораства в пъти, всекидневно. Болници, учебни заведения, храмове, джамии - те не реализират по своята същина комерсиална активност и няма от къде да генерират такива доходи, с които да заплащат високите сметки ", добави той.

Ивелин Статев разяснява пред районни медии предлагането на своята парламентарна група да направи план на решение - страната да окаже помощ, покривайки 100% от нарастването на цените за електрическа енергия на общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, учебни заведения, ясли, старешки домове, публичния превоз и останалите общински предприятия.

" Това, което се случва ще докара до банкрут общините, тъй като им се постанова да досубсидират обществени и образователни заведения, детски градини, лечебни заведения, уличното осветяване. Дано ръководството да одобри подадената ръка от опозицията и да одобри нашето решение, с цел да се решат проблемите ", съобщи националният представител.

" Напрежението измежду хората не идва от нищо друго, с изключение на от това, което обезпечава страната за хората, в случай че човек не си обезпечи битието на себе си и на фамилията какво да чака - това съм го чул от хората, с които съм се срещал, показа Ивелин Статев. Не е обикновено ръководещите в страната да неглежират проблемите на хората, показа още националният представител от Силистра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР