Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на

...
Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на
Коментари Харесай

Нови подробности за автобусната катастрофа с 6 трупа на АМ Тракия

Тройна експертиза ще взема решение заплеснатост или щета в автомобила на Цвета Таскова e повода тя да се блъсне с колата си в рейс на автомагистрала " Тракия ". При тежкия случай на 13 април починаха шестима души, а други 26 бяха ранени.  Стана ясно, че след злополуката специалистите създали едвам 10-минутен оглед на автомобила на Таскова, а заключението било, че той е механически изправен, оповестява Нова тв.

Наблюдаващият случая прокурор изясни, че има доверие в работата на експертите, създали диагностиката. Именно това е един от претекстовете прокурор Миро Ангелов да изиска най-тежката мярка за неотклонение за Цвета. Мнението на автоексперти, които не са движимости лица, само че ежедневната им работа е обвързвана с диагностика на разнообразни типове коли: " Проверка и диагностика на един автомобил за 10 минути е... много бърз и съгласно мен - нещателен оглед. Ние за коли, които не са аварирали, отделяме по над 2 часа. В случая доста човешки ориси са на кръстопът, имам предвид освен шофьорката и нейното семейство, а и доста родственици на потърпевшите и починалите, които желаят истината да излезе нескрито ", разяснява Румен Дунев, специалист и първенец по автомобилизъм.

Затова е назначена нова, тройна експертиза. Основната теза на прокуратурата е, че колата на Таскова се е блъснала в предната лява гума на рейса, при което той се е завъртял надясно и се е преобърнал в канавката. А шофьорката обяснила, че почнала изпреварване със скорост 110 км/ч, като при започване на маневрата усетила някаква неустановеност в автомобила, който без причина се насочвал встрани. Опитала да го овладее, само че не съумяла. " Вероятно автомобилът единствено е отклонил придвижването на рейса. Ако един лекоатлет тича и малко дете се изпречи на пътя му и го бутне настрана, той може да излезе от пътеката, макар че тежи 80-100 кг, а детето – 20 кг ", коментира още Дунев.

Ремонт на автомобила на Таскова е юридически няколко дни преди злополуката. " Това сигурно ще бъде тествано по делото, само че защото първоначално имахме данни, че автомобилът бил механически изправен и тя е употребявала алкохол - това ме стимулира да желая най-тежката мярка ", обясни прокурор Ангелов. Той сподели, че персонално е посетил Цвета в ареста. " Исках да й връча разпореждане за здравна и психиатрична помощ. Може да съм прокурор, само че съм и човек. На всеки му е тежко в тези моменти. Така че видях – в действителност, тя е доста обезпокоена и за нея това е потрес ", споделя обвинителят. След два дни съдът още веднъж ще взема решение дали да промени мярката на Таскова в по-лека.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР