Троянският проход остава затворен за движение заради силния снеговалеж, съобщи

...
Троянският проход остава затворен за движение заради силния снеговалеж, съобщи
Коментари Харесай

Троянският проход е затворен, ограничения на редица места заради снега |

Троянският проход остава затворен за придвижване поради мощния снеговалеж, заяви на брифинг председателят на Пътна организация " Инфраструктура " Георги Терзийски.

Ограничения се постановат за тежкотоварните коли над 12 т в Смолянска и Кърджалийска област и през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " в посока Северна Македония, изясни още той. 

По думите му 425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. По-рано беше блокирано придвижването на тежкотоварни коли по Е-79 сред Враца и Мездра за разчистване.

Заради изобилен сняг се постановат ограничавания и в проходите " Превала " и " Рожен ", както и по пътищата Батак-Доспат и Девин-Кричим.

За верижната злополука на автомагистрала " Хемус ", в която пострадаха, Терзийски съобщи, че повода е неспазване на отдалеченост, а не непочистен път.

" Има детайл на нечиста сделка. Наистина е имало моменти, в които изпреварващата лента е била със снежна завивка, само че това е било единствено в интервала, в който придвижването беше лимитирано ", сподели още той.

По думите му, откакто е разрешено от КАТ да бъдат изтеглени колите, техниката незабавно е почистила сектора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР