Тровантите – невероятните живи камъни, които се размножават. В централна

...
Тровантите – невероятните живи камъни, които се размножават. В централна
Коментари Харесай

Тровантите – невероятните живи камъни, които се размножават

Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат. В централна Румъния, в област Вълча, природата е основала най-изумителните каменни статуи. Тези камъни могат освен да порастват, само че и…да се развъждат.

 11 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Местните хора ги назовават трованти. Те са с тегло от няколко грама до повече от звук. Обикновено са със заоблена форма, без остри ръбове (HiddenTruth.site).

 22 1 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Невероятно е, само че елементарните на външен тип камъни, след дъжд стартират да порастват като гъби. Вътрешният им градеж също е необикновен – в случай че се разцепят на половина, то както при дърветата, могат да се разграничат обособени пръстени към ядро.

 33 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Според локалните хора това са “живи камъни ”. Учените не са съумели до момента да разкрият тайната изцяло. Според тях тровантите са пясъчници, които усилват размерите си с помощта на разнообразни минерални соли, намиращи се под тяхната обвивка. Когато повърхността се намокри тези химически съединения стартират да се уголемяват и да притискат пясъка, от което камъните „ порастват “.

 44 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Четете още: В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат череп Но има една специфичност на тровантите, която учените не могат да обяснят. “Живите камъни ”, с изключение на, че порастват, са способни и да се развъждат. Това става откакто на повърхността на камъка се появява неголяма подутина, която след време нараства и когато стане задоволително огромна, се откъсва.

 55 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Ако растежът на камъните може по някакъв метод да се изясни, то процесът на разделяне на каменното ядро не се връзва с никаква логичност. Целият развой на размножаване на тровантите кара някои експерти да се замислят дали тези камъни не са някаква незнайна до момента неорганична форма на живот.


 66 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Тровантите имат и още една фантастична дарба. Подобно на популярните пълзящи камъни от Калифорния, някои трованти се приплъзват от място на място.

 77 - Тровантите – невероятните живи камъни, които се развъждат
Местните поданици знаят от стотици години за невероятните тровантите и не им обръщат огромно внимание. Преди даже ги употребявали като строителен материал.Сега тровантите са една от забележителностите на Румъния, поради която тук идват туристи от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР