Тропическо създание, забелязано в Пенсилвания за първи път в историята: „Определено привлича много внимание“

...
Когато чуете за Пенсилвания, идва ли ви на ум думата
Коментари Харесай

Когато чуете за Пенсилвания, идва ли ви на ум думата „тропически“?

Лимпкин , тропическа влажна птица, беше забелязана в Пенсилвания за първи път в историята на 7 юли.

Маями Хералд съобщи, че дългокраката птица с кафяви и бели пера обикновено се среща в Южна Америка, Мексико и Флорида.

И все пак, един самотен лимпкин пристигна в зоната за управление на дивата природа Мидъл Крийк в окръг Ланкастър, която е на стотици километри от тропическото си местообитание, според Брайън Колет, специалист по екологично образование в Пенсилванската комисия по игрите.

„Той се мотаеше в езерото точно тук под посетителския център. Вероятно имаше 15 или 20 души, паркирани на пътя, които го гледаха през по-голямата част от деня“, добави Колет. „Той определено привличаше много внимание.“

Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида заявява, че популацията на лимпкините е изложена на риск поради различни фактори, като отводняване на влажни зони и унищожаване на местообитания, които са довели до намаляването на техния основен източник на храна, ябълковите охлюви.

Учените са открили, че продължаващите промени в климата на Земята, дължащи се на човешка дейност, причиняват намаляване на броя на мигриращите птици по света. Само в Северна Америка през последните 50 години са изчезнали почти 3 милиарда птици.

Проучванията показват, че променящият се климат също променя времето и разстоянието, на което птиците мигрират, което може да е причината лимпкинът да се движи до необичайно далечни места като южна Пенсилвания.

Въпреки това, друга причина може да е, че три вида инвазивни ябълкови охлюви, различни от местните във Флорида, се разпространяват в щата.

Изненадващо, тези инвазивни охлюви всъщност са изиграли роля в спасяването на охлюва хвърчило, застрашена птица, открита в Евърглейдс, според NPR.

Съществува и възможност „случайността“ да е отвела птицата в Пенсилвания, Miami Herald доклади.

„Птиците правят интересни неща“, каза Колет пред изданието. „Имахме горски щъркел в района миналата година за дълго време и това е изключително необичайно. Понякога просто отиват на круиз. И понякога времето ги извежда от курса. … Така че просто никога не знаете със сигурност.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които улесняват помогнете на себе си докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР