Тропическата буря Пабук бушува в Тайланд. Според местните власти това

...
Тропическата буря Пабук бушува в Тайланд. Според местните власти това
Коментари Харесай

Тропическа буря бушува в Тайланд, Външно поддържа връзка с български туристи на един от островите

Тропическата стихия Пабук бушува в Тайланд. Според локалните управляващи това може да се окаже най-силната стихия в Тайланд за последните 30 години. 

Бурята провокира поройни дъждове, ветрове, достигащи скорост от 80 км/ч, и 5-метрови талази. 

Загинал е един риболовец, а други е липсващ. 

Повече от 100 туристи бяха избавени преди бурята от островчето Кох Рача край остров Пукет.

В момента бурята Пабук бушува в Сиамския залив сред островите Кох Самуи, Кох Пханган и Кох Тао, желани от туристите за новогодишните празници. Стотици туристи са блокирани в района. 

Над 60 000 локални поданици, основно от Након си Тамарат, където бурята доближи най-рано, са били евакуирани.

Очаква се Пабук да отслабне над Андаманско море, където се намират туристическите обекти Пукет и Краби, и да се насочи към националния парк Симилан.

От Министерството на външните работи оповестиха, че са в контакт с група български туристи 

Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи, които се намират на тайландския остров Кох Самуи, само че не са потърпевши от тропическата стихия Пабук, като има подготвеност при положение на потребност да им окаже подпомагане.

Към този миг желаните за отмора места в Тайланд като Пукет, Кох Самуи и Краби не са мощно наранени от проливните дъждове и мощни ветрове. Няма данни за суматоха измежду туристите, прецизират от ведомството.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Ханой на тел. +844 3845 2908, с посолството в Джакарта на денонощния дежурен телефон +62 812 9600 0691, както и с дирекция " Ситуационен център " в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР