Тропическата буря Офелия връхлетя южното крайбрежие на Ирландия с ветрове

...
Тропическата буря Офелия връхлетя южното крайбрежие на Ирландия с ветрове
Коментари Харесай

Тропическа буря връхлетя Ирландия с ветрове със скорост над 170 км/ч

Тропическата стихия Офелия връхлетя южното крайбрежие на Ирландия с ветрове със скорост над 170 км/ч. 

Властите предизвестиха, че това ще е най-тежкото сходно злополучие от 50 години насам. 

Стихията е взела една жертва. Жена е починала в Югоизточна Ирландия, откакто върху колата ѝ е паднало дърво. Двама души са потърпевши в региона при сходни произшествия. 

Около 120 000 жилища и икономически обекта са без електричество, като се чака този брой да нарасне. На летището в Дъблин бяха анулирани 130 самолетни полета. Училища, лечебни заведения и линии на публичния превоз стопираха работа, бяха ситуирани и военнослужещи, които да оказват помощ за увеличаване на дигите против вероятни наводнения.

По данни на ирландския Национален институт за метеорология бурята, чиято степен нощес беше намалена от вихър на стихия, е почнала да връхлита крайбрежните региони тази заран локално време с ветрове със мощ от 176 км/ч. Това е станало в най-южната точка на Ирландия. Има огромна възможност от наводнения, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Службата за метеорология на Англия издаде предизвестие за рисково време за Северна Ирландия, което ще бъде в действие сред 14 и 21 ч. локално време.

Британските медии съпоставиха Офелия с " Голямата стихия " от 1987 година, връхлетяла тъкмо преди 30 години Обединеното кралство с ураганни ветрове.

Очаква се през днешния ден епицентърът на бурята да премине над цялата територия на Ирландия, след което през нощта да се насочи към Западна Шотландия.

Повече за бурята Офелия можете да прочетете в НаукаOFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР