Тропическата буря Хилари навлезе на сушата над полуостров Баха Калифорния

...
Тропическата буря Хилари навлезе на сушата над полуостров Баха Калифорния
Коментари Харесай

„Хилари“ връхлетя югозападната част на САЩ

Тропическата стихия " Хилари " навлезе на сушата над полуостров Баха Калифорния в неделя, засипа района с интензивни дъждове и се насочи към югозападната част на Съединени американски щати, където синоптиците предизвестиха за животозастрашаващи и " пагубни " наводнения.

Един човек почина в Мексико на фона на известията за неочаквани наводнения на полуострова, където някои пътища бяха отнесени, а фотоси в обществените медии демонстрираха буйни потоци, които се стичат по градски улици, превърнати в реки.

В Съединените щати бурята към този момент провокира безпорядък по летищата и спортни събития още преди да е блъснала, а публични лица предизвестиха жителите да останат на закрито и да държат на разположение ресурси от храни и вода за незабавни случаи.

Въпреки че през последните 48 часа Хилари отслабваше, до момента в който се приближаваше към сушата, съгласно Зак Тейлър, метеоролог от Националната метеорологична работа (NWS), тя към момента ще бъде най-дъждовната стихия, която в миналото е връхлитала югозападната част на Съединени американски щати.

" Това е рискова стихия ", споделя Тейлър, който работи в Центъра за прогнозиране на времето на NWS в Колидж Парк, Мериленд. " Не става въпрос единствено за количеството дъжд, а и за интензивността. "

" Хилари " ще изсипе големи количества вода в доста елементи на югозападната част на Съединени американски щати, които са привикнали със сухи условия.

В региони като Палм Спрингс, Калифорния, където нормално падат към 4,6 см дъжд за цялата година, тази стихия може да докара до 6-10 см дъжд. Калифорнийската Долина на гибелта, в която годишно падат единствено към 2,2 см дъжд, може да получи 3-4 см от това събитие.

Хилари доближи сушата в неделя сутринта над северните елементи на полуостров Баха Калифорния, заяви Националният център по ураганите (NHC) в последната си рекомендация.Според прогнозите бурята носи оптимални непрекъснати ветрове от 96 км/ч, а центърът ѝ щеше да премине над северната част на полуострова и по-късно да се реалокира през Южна Калифорния в неделя следобяд.Буреносните талази - когато океанът е изтласкан във вътрешността в сушата - могат да провокират крайбрежни наводнения в някои елементи на Баха Калифорния, а бурята носи проливни дъждове, които могат да причинят пагубни наводнения в някои региони, прибавиха от НХК./БГНЕС

Вашингтон / Съединени американски щати

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР