Наводненията от бурята Хилари отрязаха Палм Спрингс в Калифорния

...
Тропическата буря Хилари, която удари Калифорния с животозастрашаващи наводнения, също
Коментари Харесай

Тропическата буря Хилари, която удари Калифорния с животозастрашаващи наводнения, също откъсна пустинния град Палм в щата Пружини.

От понеделник сутринта главните пътища към и извън Палм Спрингс бяха затворени поради наводнение, след като беше напоен с 3,18 инча (8 см) дъжд.

Спасителите също трябваше да спасяват няколко души там от придошли реки.

Бурята вече се насочва на север към Невада, където властите се подготвят за още рекордни валежи.

Хилари достигна сушата в северната част на мексиканския полуостров Баха Калифорния в 11:00 ч. местно време (18:00 GMT) в неделя, съобщи Националният център за ураганите на САЩ .

Бурята бързо пресече границата със САЩ, напоявайки няколко пустинни града. Според на длъжностни лица.

Жителите се насочват към номер, който не е за спешни случаи.

"В момента имаме наводнения по всички наши пътища. Няма начин да влезете или излезете от Палм Спрингс и това е така за по-голямата част от долината Коачела. Всички сме блокирани“, каза кметът на Палм Спрингс Грейс Гарнър в интервю за CNN в понеделник.

"Това е много екстремна ситуация в момента."

Досега бурята не е довела до смъртни случаи или тежки наранявания в САЩ.

Един мъж загина в кола при внезапно наводнение в Мексико в неделя. Полуостров Долна Калифорния отбеляза силен дъжд и ветрове със скорост от 70 мили в час (119 км/ч) в неделя.

Бурята прекъсна еднодневните валежи за Сан Диего, Палм Спрингс и няколко други калифорнийски града, според Националната метеорологична служба.

"Като роден в Сан Диеган, мога да ви кажа, че никога не съм преживявал нещо подобно", каза кметът на града пред CBS в понеделник.< /p>

Около 50 000 души в щата са били без ток към понеделник сутринта местно време, според poweroutage.us.

По време на най-силните дъждове в неделя много жители на Палм Спрингс прекараха часове в почистване на водата от вратите, за да предотвратят наводнения на домовете си, каза жителят Шон Хеслин пред BBC.< /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР