Тропическа буря отново връхлетя японските острови Окинава, отприщвайки проливен дъжд

...
Ливоъгълна буря се насочва отново към югозападна Япония, предизвиквайки нови
Коментари Харесай

Ливоъгълна буря се насочва отново към югозападна Япония, предизвиквайки нови предупреждения за опасно силни валежи

От ЮРИ КАГЕЯМА Associated Press, 6 август 2023 г., 3:30 ч. Япония в неделя, което предизвика нови предупреждения за опасно обилни валежи, след като същата област беше ударена преди няколко дни.

Тропическата буря Ханун, което означава джакфрут на тайландски, се връщаше към най-южната група острови на Окинава, движейки се бавно на север, усилвайки ветровете със скорост до 30 метра в секунда ( 67 мили в час) и виси над Окинава до понеделник, според Японската метеорологична агенция.

Губернаторът на Окинава Дени Тамаки предупреди жителите да се подготвят за проливни дъждове и кални свлачища.

„Това може да означава, че опасностите, които предстои да ударят района, в който живеете, са необичайни и в мащаб, който никога не сте изпитвали“, каза той за бурята.

Той помоли хората предварително да подготвят пътища за бягство на безопасно място.

„Не разочаровайте бдителността си“, каза той.

Големи части от Окинава, включително главният град Наха, бяха затрупани от изключително силни валежи, според метеорологичните доклади.

Бурята удари същия район миналата седмица, като уби двама души, рани десетки други и временно потисна тока в десетки хиляди домове, според правителството на Окинава.

Метеорологичните експерти казаха, че пътят на скитането на бурята е необичаен и че се движи бавно, засягайки широк район със силни ветрове и обилни валежи. Освен това изглежда става все по-силна, казаха експерти.

Очаква се бурята да продължи да се движи на север, като вероятно ще достигне големия южен японски остров Кюшу до сряда или четвъртък , съобщи Японската метеорологична агенция.

___

Юри Кагеяма е в Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР