Троленето е често срещано поведение в Интернет, с което потребителите

...
Троленето е често срещано поведение в Интернет, с което потребителите
Коментари Харесай

Онлайн омразата: Ето какво кара хората да тролят другите в Интернет

Троленето е постоянно срещано държание в Интернет, с което потребителите на световната мрежа се сблъскват всекидневно.

" Троленето и тормозът в Интернет по предписание се правят от хора с насъбрана експанзия " , споделя за психологът Алина Максимова. Според нея за тях е по-лесно да изхвърлят негативизъм върху чужд онлайн, в сравнение с върху близки хора или непосредствено върху този, който провокира експанзия.

" Това не е безвредно по някаква причина. Например, в случай че крещиш на шефа си, ще те уволнят; в случай че го кажеш на жена си, ще се обиди. И тогава индивидът изкарва гнева си някъде в профил ” , изяснява психологът. " Освен това аргументите за нападателно държание в Интернет могат да бъдат персонални комплекси или предпочитание да се изтъкне посредством експанзия. "

Въпреки това, посочи тя, не е допустимо да се открои съответен психотип, който е по-склонен от други да демонстрира експанзия в Интернет.

" Това може да бъде безусловно всеки човек, да вземем за пример някой, който се намира в сложна житейска обстановка. Най-често това са хора с някакви неразрешени психически проблеми. Човек, който е спокоен, благополучен, удовлетворен от живота, с сериозно мислене, надали ще нападне другиго, а даже и да изрази нещо, то няма да е обществено “ , сподели Максимова.

Психологът заяви още, че самотата провокира възприятие на празнина и безполезност, което води до появяването на разнообразни болести. Според нея, заради спад на самочувствието и настървение към целия свят, сърдечно-съдовата система страда, мозъчната функционалност се утежнява и се появяват психологични болести. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР