Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да

...
Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да
Коментари Харесай

Биков: ПП, ДБ и БСП ще са малцинство

Трите политически обединения – Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, няма да имат повече от 100 депутати дружно в новия парламент. Ако Политическа партия желаят да поддържат ГЕРБ би трябвало сами да дойдат за диалози. Това сподели по Нова през днешния ден Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос кого вижда като сътрудник партията  му след изборите.

„ Не знам за какво приказват тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я оповестили още преди два месеца. Ние и тогава, и в този момент, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази комплицирана и тежка обстановка има потребност от антикризисно ръководство, от проевропейско ръководство, стабилизация на политическата система и лъчение на държавно управление в границите на 48-ото Народно събрание. От партиите, които се усещат проевропейски ”, акцентира той.

По думите му, в случай че Политическа партия се считат за проевропейска групировка би трябвало най-малко да са склонни най-малко на диалози.

„ Иначе ние нямаме безусловно никакво предпочитание да ръководене дружно с Политическа партия. Смятам, че диалог би трябвало да се води с всеки, в това число с партии – едни ще са в съпротива, други ще са в ръководството, само че политическият разговор би трябвало да бъде възобновен в неговия естествен тип ”, уточни Биков.

„ Имаме задоволително разновидности за министър председател и на този стадий не трябва да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил към този момент три пъти министър председател и естествено той би трябвало да бъде в „ късата листа ”, безапелационен е Биков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР