Трите почивни дни изтормозиха много хора, най-вече отишлите и върналите

...
Коментари Харесай

Най-важното: Службите остават лоялни на ГЕРБ; Радев в Брюксел заради Русия; Без Дончева в лявата коалиция

Трите почивни дни изтормозиха доста хора, най-много отишлите и върналите се от Гърция, както и чиновниците на границата, които ги ревизираха и поставяха под карантина.

На турската граница пък стартира драма с пластмасови отпадъци, които трябваше да влязат в прилежащата страна, само че тя наложи възбрана на вноса на такива боклуци, която занапред ще тормози България и целия Европейски Съюз.

Изтормозиха сигурно и политиците вляво, които по този начин и не съумяват да се схванат по какъв начин да се явят на изборите.

Но най-изтормозено остава служебното държавно управление, което по този начин и не съумява да сложи под надзор службите. След като един от водачите на Демократична България Атанас Атанасов съобщи, че службите са подслушвали нелегално водачите на опозицията, неговите думи първо бяха доказани от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, а след това и от премиера Стефан Янев. В края на серията почивни дни наподобява, че абсурдът затихна, само че през идната седмица евентуално ще продължи с нова мощ. Шефовете на службите отхвърлят да се подчинят на държавното управление

Шефовете на ДАНС и външното разузнаване (на снимката) към този момент изрично отхвърлят да си подадат оставките, макар ясния апел на служебния министър председател да го създадат. Правителството и президента обаче няма да спрат напъните си да поемат контрола над специфичните служби.

Защо това е значимо? Със серия от дейности през последните дни службите и техните шефове демонстрираха, че лоялността им не е към законните държавни институции, а към политиците, които са ги назначили, в тази ситуация - Бойко Борисов и ГЕРБ. Това основава извънредно рисков казус и слага под въпрос фокуса на работата им през идващите месеци, изключително поради сериозните подозрения, че те са подслушвали опозиционни политици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР