Трите паралелни ивици, които се виждат като украсяващи всичко, произведено

...
Трите паралелни ивици, които се виждат като украсяващи всичко, произведено
Коментари Харесай

Без патент: Аdidas с ключова загуба в съда

Трите паралелни линии, които се виждат като украсяващи всичко, създадено от "adidas” - от маратонки до спортни чанти и ръкави на тениски са "обикновена фигуративна марка ", постанови Общият съд на Европейския съюз.

Вторият най-голям арбитражен съд на Европейски Съюз, удостовери решението си от 2016 година на регулатора на блока за интелектуална благосъстоятелност, което анулира регистрацията на дизайна „ три райета” като комерсиална марка.

"Общият съд на Европейски Съюз удостоверява недействителността на марката в Европейския съюз за "adidas ”, която се състои от три паралелни линии, прилагани във всяка посока “, се споделя в изказването на съда.

„ Аdidas ” не е потвърдил, че „ трите райета” са придобили "отличителен темперамент " в 28-те страни от блока, които биха дали отговор на условията за правна отбрана, показаха от съда.

"Марката не е знакова като за пример, формиран от редица постоянно повтарящи се детайли, а елементарна фигуративна марка ", съобщи съдът, цинтиран от Агенция Франс Прес.

Решението на съда бележи последната фаза в дълготраен юридически спор сред "adidas” и белгийската конкурентна компания "Shoe Branding Europe”, който още през 2009 година завоюва статут на дизайнерски патент, състоящ се от две цветни ленти, което провокира правосъдните дейности от страна на немската компания. "

Аdidas може да апелира днешното решение пред последната инстанция на Европейския съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР