Трите основни инфекции от започналия студен сезон – настинки, коронавирус

...
Трите основни инфекции от започналия студен сезон – настинки, коронавирус
Коментари Харесай

Как да различим дали страдаме от настинка, грип или коронавирус?

 Трите съществени инфекции от почналия леден сезон – настинки, ковид и грип – могат да се проявят с сходни признаци, само че разликата сред заболяванията се крие в продължителността, интензивността и локалността на тези признаци. Тези инфекции могат да се проявят със признаци като кашлица, възпалено гърло, тресчица. 

Разликата сред заболяванията се крие в общата картина на признаците за всяко заболяване, както и в степента, до която доминира този или оня признак “, споделя английският доктор Навид Соле. Според него признаците на простуда по предписание се понасят елементарно, интензивността им доста понижава след два до три дни, което не се случва при грип или ковид. Хората с простуда са по-склонни да имат хрема или запушен нос. Обикновено това не води до съществени здравословни проблеми като пневмония. Грипът и Ковид-19 обаче могат да доведат до съществени болести и затруднения, а също по този начин имат общи признаци: суха кашлица, тресчица, студени тръпки, възпалено гърло, мускулни болки или болки в тялото, главоболие и отмалялост.

Какви в действителност са разликите сред тях? Един от главните маркери на ковид е загубата на подушване. При грип също може да бъде нарушено обонянието, само че нормално това се предшества от запушен нос, хрема, които не престават да съществуват и в бъдеще. При заразяване с ковид има съвсем цялостна загуба на подушване и усет, макар че дишането през носа може да остане обикновено.

Освен това грипът се характеризира с трагично начало – тази зараза доста бързо след първите прояви на неразположение се трансформира в мъчително тежко положение. При Ковид-19 признаците лишават повече време, с цел да се развият от по-леки до по-тежки. " Запомнете, че признаците на простуда засягат най-вече носоглътката и единствено дребна част от тялото. Грипът предизвиква чувство за увреждане на цялото тяло – температурата, болките се усещат по цялото тяло. Коронавирусът се характеризира с непрекъсната тресчица, продължителна суха кашлица, която не се трансформира в храчки, и внезапна загуба на миризма “, споделя доктор Соле.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР