Трите големи спортни клубове във Велико Търново – Царевец –

...
Трите големи спортни клубове във Велико Търново – Царевец –
Коментари Харесай

Плувци предлагат изграждането на 50-метров общински плувен комплекс в Търново

Трите огромни спортни клубове във Велико Търново – „ Царевец – ВТУ ”, „ Боляри 2009 ” и „ Етър 2000 ”, оферират в региона на Старо военно учебно заведение да се планува построяването на 50-метров общински плувен комплекс. Председателите на клубовете са подали мнението си до ръководителя на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов и кмета на общината Даниел Панов.

„ Велико Търново заема извънредно стратегическо място в центъра на България и би могъл да семейства надпревари от народен и интернационален сан. В такова оборудване могат да се провеждат шампионати и спортни събития, които да разпространяват града ни като спортна дестинация и биха генерирали положителни доходи за Общината ”, се споделя в писмото, подписано от треньорите по плуване Панайот Паздерков, Цветана Дилова и Роза Георгиева.

Картотекираните състезатели в трите търновски клуба са 200, а записаните в начално образование – 150. Треньорите регистрират доста повишаване на интереса към този тип спорт през последните години, само че за жалост, изпитват усложнения в подготвителната база. Два са разновидностите – басейните на СУ „ Емилиян Станев ” и на ВТУ. Училищният басейн обаче, е с ексцентрични размери, а университетския не работи през лятото. Въпреки всички компликации, ежегордно търновските плувци са в топ 10 за най-хубави достижения и с голям брой републикански първенци и рекордьори. Именно от Велико Търново потегли и кариерата на блестящия Антъни Иванов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР