Тристранна среща между премиера Бойко Борисов, турския президент Реджеп Ердоган

...
Тристранна среща между премиера Бойко Борисов, турския президент Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган поканил Борисов на откриването на Турски поток. И Путин ще е там

Тристранна среща сред премиера Бойко Борисов, турския президент Реджеп Ердоган и съветския държавен глава Владимир Путин ще има на 8 януари в Истанбул, когато следва формалното разкриване на „ Турски поток “, заяви в. „ 24 часа “.

Според информация на изданието българският министър-председател е поканен на церемонията по откриването от президента Ердоган. Разговорите сред тримата държавници в Истанбул се чака да са с фокус газовите доставки за България през газопровода “Турски поток ” и градежа на българското отклоняване от него - “Балкански поток ”.

Поканата от президента на Турция до Борисов е пристигнала на 29 декември, 2019 година, прецизира в. „ 24 часа “.

Вестникът оповестява още, че преди срещата си с Путин и Ердоган на 8 януари Борисов ще има специфичен диалог с асистент държавния секретар на Съединени американски щати Дейвид Хейл. Неговият сектор в Държавния департамент са политически въпроси. В София Хейл ще взе участие в първия стратегически разговор България-САЩ, очакван в съглашението, подписано през ноември от Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Сред тематиките ще са и плановете за нови газопроводи и хъба “Балкан ”, по информация на дипломатически източници.

Срещата с американския специфичен делегат ще е в София рано сутринта на 8 януари, след което се чака Борисов да излети за Истанбул, където от 14 часа стартира церемонията по формалното разкриване на “Турски поток ”.

Информацията за идна аудиенция на Борисов в Турция и тристранна среща с Ердоган и Путин към момента не е публично оповестена от пресслужбата на Министерски съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР