Тринайсетте израелски заложници, освободени по-рано днес от Хамас и предадени

...
Тринайсетте израелски заложници, освободени по-рано днес от Хамас и предадени
Коментари Харесай

Тринайсетте израелски заложници преминаха в Египет. Израел освободи 39 палестински жени и деца

Тринайсетте израелски заложници, освободени по-рано през днешния ден от " Хамас " и предадени на представители на Международния комитет на Червения кръст, са пресекли границата на линията Газа и Египет и към този момент са на египетска територия, заяви израелското издание " Таймс ъв Израел ", представено от Българска телеграфна агенция. Те са пътували с коли за спешна помощ.

 

Същевременно 39 палестински дами и деца, намиращи се в израелски затвори, бяха освободени през днешния ден като част от съглашението сред Израел и " Хамас ", заяви катарското външно министерство, представено от Ройтерс.

 

Заложниците бяха освободени след 49 дни в плен. Те бяха предадени на Червения кръст по-рано през днешния ден в град Хан Юнис, в южната част на линията Газа. Израелски медии оповестяват, че става дума за дами и деца.

 

Източник от израелските сили е съобщил, че те са посрещнали 13 израелски заложници. 


В същото време бяха освободени и 12 тайландци, които обаче не са били част от съглашението за освобождение на израелските заложници, реализирано сред Израел и " Хамас ",  заяви министър председателят на страната Срета Тависин. Информацията беше доказана от източник от " Хамас ", който го дефинира като " жест ".


Катар обаче заяви, че освободените тайландци са единствено 10. Освен тях е бил освободен и един филипинец, посочи Агенция Франс Прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР