Тринайсет декоративни осветителни тела в района на Часовниковата кула и

...
Тринайсет декоративни осветителни тела в района на Часовниковата кула и
Коментари Харесай

Увредени са декоративни осветителни тела до Часовниковата кула в Разград

Тринайсет декоративни осветителни тела в региона на Часовниковата кула и Фонтана с момченцата в Разград са повредени от незнайни причинители, оповестиха от общинската администрация.

Вандалският акт е открит от служащи на общинското дружество " Паркстрой ", извършващи утринното разчистване в града. Декоративните лампи са част от плана за благоустрояване на централната част на града, осъществен преди повече от пет години. Те са сложени по две върху общ фундамент в зелените площи. Изтръгнат или срязан е кабелът на по-малките от двойката лампи. Няма изчезнали детайли от осветлението, при включването му вечер обаче оголените жици могат да основат заплаха при досег на минувачите, прецизираха от общината.

До края на деня чиновници на общинското дружество " Ремонтстрой " ще свържат още веднъж към елмрежата повредените осветителни тела, а по случая община Разград ще подаде сигнал в полицията.

През последните месеци това е следващият сигнал за повредено или откраднато общинско имущество, който се подава към органите на реда. През почивните дни беше откраднат 50-метров захранващ кабел от площад " Възраждане ", а през есента бяха повредени голям брой по-малки лампи от декоративното осветяване по бул. " България ". При множеството сходни случаи насоки към определяне на причинителите се получават от видеонаблюдението в града, означават от локалната администрация.

Община Разград приканва и жителите да са бдителни във връзка с похищения над публично имущество, защото вложенията в него се вършат от общинския, държавния или бюджета на Европейски Съюз за възстановяване на изискванията за живот на всички поданици на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР