Тринадесет украински деца, пребиваващи в България и настанени в комплекса

...
Тринадесет украински деца, пребиваващи в България и настанени в комплекса
Коментари Харесай

Украински деца гостуваха в Областна дирекция на МВР – Смолян и се запознаха с полицейската професия

Тринадесет украински деца, пребиваващи в България и настанени в комплекса Пампорово, през днешния ден гостуваха на чиновниците от ОДМВР-Смолян, с цел да научат повече за специалността на служителя на реда.

Идеята е децата да  посетят разнообразни институции и да се срещнат със спецификата на работата в разнородни професионални аспекти.

Децата бяха посрещнати от управлението на регионалната дирекция. По време на визитата те разгледаха оборудван полицейски автомобил, демонстрирана бе звукава и светлинна сигнализация, придвижване при специфичен режим.  По-късно, в постройката на дирекцията полицейски инспектори ги срещнаха с главните посоки на работа на органите на реда и описаха за полицейското ежедневие.  Несъмнено максимален интерес провокираха демонстрациите на чиновници на бранш Научно-техническа лаборатория, които демонстрираха на децата способите за събиране на следи и доказателства на местопроизшествието, работата с дактилоскопни следи. Доволни от видяното и наученото, гостите позираха с ненаситност за обща фотография с домакините вприсъствието на ръководителя им Лена Соломенко, завеждаща бранш „ Славянско бюро за правна помощ “ в гр. Савянск, обезпечава юридическа помощ и връзка с локалната власт и органите на Министерство на вътрешните работи на бежанците от Украйна. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР