Тримата задържани за гаврата с човек в неравностойно положение в

...
Тримата задържани за гаврата с човек в неравностойно положение в
Коментари Харесай

Оказа се, че Куката бил осъждан седем пъти, а Чеченецът веднъж

Тримата арестувани за гаврата с човек в неравностойно състояние в пловдивски мол се оказа, че не са с чисто минало. Петко Атанасов (Чеченеца) и Тодор Огнянов (Тошо Куката, които бяха арестувани поради гаврата с момчето със специфични просветителни потребности са осъждани и преди.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Третият арестуван Даниел Йорданов (по-известен като Емили Тротинетката) не е престъпно проявен. 

Преди два дни в обществените мрежи се популяризира противен видеозапис, на който т.нар. " инфлуенсъри "  Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специфични просветителни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха задържани, а Емили Тротинетката - отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е " Мелиса " - съкровен сътрудник на Емили Тротинетката.

Преди да бъдат задържани, тримата си прехвърляха виновността, а Тодор Огнянов твърдеше, че момчето го е " умолявало да се снима ". Съпругата на Петко Атанасов пък разяснява, че концепцията за видеото била на 20-годишния, съобщи offnews.bg. 

Момчето на каишка е знаело къде отива, само че било насила да имитира куче пред камера от Куката, негов сътрудник и Чеченеца

От прокуратура оповестиха обаче, че на общ прочут на тримата от клипа е било предоставено да откри елементарно податливо лице на операции, което да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка на обществено място.

Пострадалият е на 20 години и е със специфични просветителни потребности. Въпросният общ прочут упорито го убеждавал да се включи в клипа. Момчето в началото отказвало, само че след упорито разбиране, че ще стане прочут, той се съгласил. 

Преди да се съгласи момчето, общият познат му звънял многократно по телефона и му писал известия. Момчето е отказвало няколко пъти, най-после склонило.

Възползвайки се от добродушието на потърпевшия, тримата снимат клипа и без даже да го покажат на потърпевшия и без да го уведомят, че ще го разгласяват, клипът е качен в страницата на единия в Youtube.

Към сегашния миг са събрани задоволително доказателства. От прокуратурата обясниха, че действието се отличава с изключителен цинизъм. 

Това е закононарушението безчинство, което планува отнемане от независимост до пет години.

Единият - Петко Атанасов, е наказан за обир през 2017 година, а другият - единствено за две години е наказан 7 пъти за три грабежа, една кражба, нанасяне на лека телесна щета, закана с ликвидиране и др. И двамата са оправдани.

Стана ясно, че от множеството присъстващи на заснемата на видеото никой не е подал сигнал на тел. 112. В сряда всички очевидци са открити.

От прокуратурата показаха, че двама от арестуваните са задържани в Пловдив, а Емили Тротинетката - в София. И въпреки в сряда да твърдеше, че отвеждането й няма връзка със случая, се оказа, че е била оповестена за общодържавно търсене.

Първоначално е говорено с нея по телефона и е призована да се яви в полицията в Пловдив. Тя е отказала изрично и е оповестена за общодържавно търсене. Задържана е в София, след което е конвоирана е до Пловдив.

По случая се самосезира и Комисията за отбрана от дискриминация. Ще бъде формирано произвеждане пред КЗД, в което да се откри налице ли е нарушаване на Закона за отбрана от дискриминация под формата на тормоз по симптом „ увреждане “, осъществено от тримата участници в клипа.

Съветът за електронни медии обяви, че ще санкции медиите, които са излъчили скандалния видеоклип.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР