Тримата руски журналисти, убити в Централноафриканската република, са работили по

...
Тримата руски журналисти, убити в Централноафриканската република, са работили по
Коментари Харесай

Тримата убити руски журналисти в ЮАР разследвали наемници от ”Вагнер”

Тримата съветски публицисти, убити в Централноафриканската република, са работили по следствие за съветски наемници, разгласи опозиционерът Михаил Ходорковски, представен от ”Асошиейтед прес ”. Телата на публицистите ще бъдат докарани в Русия в околните дни, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Според локални и съветски чиновници репортерите са убити при засада тази седмица край град Сибю в ЦАР. Живеещият в заточение съветски магнат Ходорковски съобщи във Facebook, че публицистите са сътрудничели по негов проверяващ план за обява, озаглавена " Руски наемници ". Те са проучвали частна компания за сигурност, настояща в ЦАР и обвързвана с предприемач, непосредствен до съветския президент Владимир Путин.

Създадената от Ходорковски организация показва, че тримата мъже са изхвърчали на 27 юли за ЦАР, " с цел да снимат фрагменти от дейностите на частната съветска военна компания " Вагнер " в африканската страна. Компанията е учредена от някогашния офицер от съветското военно разузнаване Дмитрий Уткин и от юни 2014 година взе участие в боевете в Източна Украйна на страната на проруските сепаратисти, съгласно информации в медии и на украинските служби.

" Вагнер " работи и в Сирия, редом с съветската войска, която се намеси през септември 2015 година в поддръжка на режима на Башар Асад. Официално такава компания не съществува, защото частните военни компании са неразрешени в Русия. Въпреки това мълчешком се знае за активността на наемниците на сирийска земя. Страната е в революция от 2011 година насам.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР