Tримата изгонени от Възраждаане - вече независими депутати - Николай

...
Tримата изгонени от Възраждаане - вече независими депутати - Николай
Коментари Харесай

Изгонените от Възраждане блокират бившата си партия в КС

Tримата изгонени от " Възраждаане " - към този момент самостоятелни депутати - Николай Дренчев, Иво Русчев, Александър Арангелов са отдръпнали подписите си от конституционната тъжба против разпореждания на Държавния бюджет.

Това заяви Дренчев на брифинг в Народното събрание и съобщи, че смятат сезирането на съда като неточност, предава Българска телеграфна агенция. Така на процедура сезиране на Конституционния съд не би трябвало да има поради изискуемия най-малко подписи за задачата

" В момента в жалбата има 45 подписа при нужните 48. С нашето отдръпване жалбата няма да има нужните брой подписи, с цел да се прегледа от Конституционния съд " - регистрира Дренчев.

В края на февруари ръководителят на парламентарната група (ПГ) на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов и зам.-председателят на ПГ на „ Възраждане “ Петър Петров оповестиха, че са внесли конституционна тъжба против разпореждания от държавния бюджет, с претекста че съдържат противоконституционни текстове.  

Според изгонените от Костадин Костадинов обаче с обжалването на закона за бюджета се блокира осъществяването му, в това число в член 107, където са включени всички финансови разноски, с които Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) би трябвало да финансира общините. По думите на Дренчев обжалването блокира това жителите да получат нови улици и тротоари, общински пътища, водоснабдителни системи, поправки на здания общинска благосъстоятелност и други

Преценихме, че е редно да оттеглим подписите си и дадем опция на общините да стартират да усвояват финансовите разноски, по този начин както е заложено в бюджета, уточни Дренчев. Имаме запаси към бюджета, уточни той и добави, че има неща, които считат, че биха могли да се създадат. Политическите партии от " сглобката " проведоха бюджета по този метод. Това, което е рационално, е този бюджет – добър или неприятен, да се извършва, да се строи през лятото, сподели още отцепникът.

Сезирахме основния прокурор във връзка с изказванията на Деян Николов, че са му предлагани пари по отношение на това той да вземе някакви решения в Столичния общински съвет, което единствено по себе си съставлява форма на корупция и закононарушение, което е наказуемо според Наказателния кодекс, уточни още Дренчев, визираки някогашния си сътрудник народен представител, в този момент общински консултант и неговите изказвания, че са му предлагани пари, с цел да обезпечи " сглобка " и за ръководител на СОС.

Изгонените получили писмо от и.ф. основния прокурор -  че препраща случая по подготвеност в Софийската градска прокуратура за следствие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР