Тримата чуждестранни граждани, задържани в завод „Арсенал” в Казанлък, излизат

...
Тримата чуждестранни граждани, задържани в завод „Арсенал” в Казанлък, излизат
Коментари Харесай

По 10 бона гаранция за чужденците, крали секретни данни от “Арсенал“

Тримата задгранични жители, арестувани в цех „ Арсенал” в Казанлък, излизат от ареста против 10 хиляди лв. гаранция за всеки.

Тримата задгранични жители - двама литовци и един съветски жител, са упрекнати в изнасяне на сензитивна информация. Грози ги до 6 години затвор и санкции от 200 000 лв., в случай че се потвърди, че без подобаващ лиценз или позволение са изнесли военна технология.

Апелативен съд променени взетите във връзка с тях ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ и дефинира на всеки от тримата мярка за неотклонение парична гаранция от по 10 000 лв.. Обяви, че ще бъдат освободени от ареста след внасяне на избраните размери на гаранциите.

Пловдивският апелативен съд показа преценката на Окръжен съд – Стара Загора за обосновано съмнение за осъществяване на действията, за които обвинените са привлечени към наказателна отговорност. Изложи къс разбор на доказателствата, от които това съмнение се извежда.

Прие, че не е налице заплаха от осъществяване на закононарушение, в случай че тримата обвинени бъдат освободени поради тяхното чисто правосъдно минало, открит обществен статус и положителни характеристични данни.

По отношение на заплахата от укриване откри, че е с нисък интензитет и сполучливо би била отстранена с ограничения за неотклонение „ парична гаранция “.

Заключи, че новите ограничения за неотклонение дават отговор на събитията по член 56, алинея 3 Наказателно-процесуален кодекс, включително на данните за влошено здраве надвама от тях и ще реализиран задачите по член 57 Наказателно-процесуален кодекс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР