Тримата българи, задържани в Турция, остават в ареста. Те са

...
Тримата българи, задържани в Турция, остават в ареста. Те са
Коментари Харесай

Задържаните в Одрин българи остават в ареста

Тримата българи, арестувани в Турция, остават в ареста. Те са упрекнати в трафик на хора и умишлено подкрепяне на незаконни организации. Българските управляващи към този момент знаят кои са арестуваните, само че не оповестиха имената им, отбелязва Нова телевизия.

На ден пети от задържането на тримата българи консулските ни управляващи в Одрин съумели да се видят с тях. Българските дипломати се уверили, че съгражданите ни са в положително здравословно положение. Назначени са им служебни юристи. Оптимистичните новини обаче стопират дотук.

Бившият ни консул в Одрин даде своя доста по-мрачен превод на дипломатичното обръщение. „ Те са изцяло изолирани, смачкани в пандиза. Те ще си признаят и майчиното мляко. И това, което не са направили”, разяснява Георги Димов.

Затворът е от по този начин наречения вид „ F”, изясни журналистът с дълготраен опит на турски и български терен Гьокан Тузладан. Все отново върху тях не е упражнено никакво физическо принуждение.

Нямали потребност от преводач, тъй като владеели турски добре. Нямали потребност и от психолог. Ще имат обаче потребност от самообладание, тъй като никой не знае по кое време ще стартира делото против тях. Срок за това няма.

За публична Анкара организацията на Фетуллах Гюлен е терористична. За останалия свят - не. Тримата българи бяха арестувани дружно с група турци. Срещу двама от тях имало издадени заповеди за задържане. Заради връзки с ФЕТО. Другите трима били в лист на обвинени за същото.
тагове българи арест Турция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР