Тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел

...
Тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел
Коментари Харесай

Българите, блокирани в хотела в Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат

Тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел на остров Тенерифе, са получили позволение да си тръгнат. Това заяви пред " По света и у нас " Виктория Захариева.

Новината са разбрали от консулската ни работа в Мадрид.

Виктория, брачният партньор и щерка й са пристигнали в хотела два- три часа откакто инфектираният италианец го е напуснал. Разрешение да си заминат са получили към 130 посетители.

От прилежащите ни страни, към този момент и Румъния има случай на коронавурис, откакто нощес Северна Македония разгласи за първи инфектиран, а в Гърция болните към този момент са трима. 

В Европа в последните часове на картата на засегнатите страни бяха добавени и Норвегия, Дания и Естония. С най-вече случаи остава Италия там броят на инфектираните надвиши 400 души, умрелите са 12 души.

Двама са умрелите във Франция. Останалите страни с най- доста случаи са Англия, Германия и Испания. Властите вземат всички вероятни ограничения за ограничението на болестта.  

Италианската връзка на болестта продължава да изплува в разнообразни елементи на Европа. Мъжът, заразил се в румънския град Горж, е общувал с болен италианец, посетил региона. Още през нощта той беше превозен за лекуване в Букурещ. Състоянието му е положително и не буди паника у лекарите. 

Раед Арафат, координатор на незабавните служби в Румъния: В къщата дружно със инфектирания живеят още седем души. Пробите им са негативни. Но поради обстоятелството, че са били в непосреден контакт с мъжа с позитивна проба, седмината ще останат в изолираност. 
В Гърция за 24 часа бяха засечени още двама инфектирани - дете с родствена връзка с дамата от Солун, за която беше обявено през вчерашния ден. Третата болна е жена в Атина, която също е била в Италия.  

Василис Кикиляс, министър на здравеопазванено на Гърция: Решихме да отменим всички карнавални прояви в Гърция, както направиха други европейски страни. 
Отменено е и най-голямато карнавално шестие в страната, което трябваше да е на първи март в Патра.

Заразената в Северна Македония жена е в положително положение. При нея вирусът е засечен откакто е била в Италия за месец.  

В изолирания от света хотел на остров Тенерифе трети ден животът за стотици туристи, измежду които и тричленно българско семейство продължава монотонно и в очакване на развръзка. Италиански доктор и брачната половинка му, настанени в хотела, се оказаха инфектирани с вируса и се наложи изолираност на гостите.  

Във Франция, ден след гибелта на първия французин от КОВИД - 19 президентът Макрон посети болничното заведение Питие - Салпетриер и не скри сериозността на ситуацията, като сподели, че управляващите би трябвало да са изцяло открити с жителите, без да всяват суматоха, с цел да им дадат опция да се приготвят за обстановката.  

Еманюел Макрон, президент на Франция: Изправени сме пред рецесия, пред задаваща се зараза. Някои страни са по-засегнати от нас, това значи, че би трябвало да променим метода, по който организираме нещата и да създадем най-хубавото, което можем.  
Междувременно в Калифорния беше засечен първи случай на инфектиран, който не е напускал страната и не е бил в контакт с различен болен. Тоест източникът на болестта е непостоянен.  

Борбата против вируса доближи повратна точка, разгласи СЗО.

Над 80 000 души са инфектирани в близо 40 страни по света.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР