Трима украинци, свързвани с т.нар. хакерска група ФИН7, известна още

...
Трима украинци, свързвани с т.нар. хакерска група ФИН7, известна още
Коментари Харесай

Задържаха хакерска група, откраднала данни от 15 млн. кредитни карти

Трима украинци, свързвани с така наречен хакерска група ФИН7, известна още и като "Карбанак ", са били задържани тази година в Европа, за хакерски атаки против стотина американски компании, при които нарушителите са се сдобили с номерата на кредитните карти на 15 млн. клиенти. Това заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес.
Дмитро Фьодоров, на 44 години, 33-годишният Федир Хладир и Андрий Колпаков, на 30 години, били "ключови артисти " в хакерската група ФИН7. От 2015 година те проникнали в осведомителните системи на 3600 хотела, заведения за хранене и казина в 47 американски щата, както и във Англия, Франция и Австралия, като откраднали данни, които употребявали за персонална полза или продали.
Фьодоров, който бе показан като "хакер на високо ниво и началник на групата, надзираваща другите киберпирати ", бил арестуван през януари в Полша. Той е в очакване на своята екстрадиция в Съединените щати. Колпаков, също считан за един от водачите на ФИН7, бил задържан в края на юни в Испания, покрай границата с Португалия. Той също е в очакване на своята екстрадиция в Съединени американски щати.
Хладир, който бил арестуван в Германия през януари, към този момент е бил предаден на американските управляващи. Представен като един от админите на осведомителната система на ФИН7, той се намира в арест в Сиатъл, където процесът против него ще стартира на 22 октомври.
На всеки от тримата украинци са повдигнати 26 обвинявания, за които те може да бъдат наказани на десетки години затвор. ФИН7 употребила за прикритие компания за осведомителна сигурност, основана в Русия и Израел - Комби сикюрити. Хакерската група обаче не е била обвързвана с никоя страна. "Това е просто проведена незаконна група ", посочи натовареният с следствието сътрудник на ФБР, Джей Таб, на фона на следствието за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР