Трима ученици, седем учители и осем колектива са номинирани за

...
Трима ученици, седем учители и осем колектива са номинирани за
Коментари Харесай

Предложиха най-заслужилите ученици, учители и колективи от Варна за награда за просвета

Трима възпитаници, седем учители и осем колектива са номинирани за премия „ Варна “ 2018 година в системата на предучилищното и учебното обучение. Техните имена бяха утвърдени от експертна комисия за отсъждане на оценките.

Единствено в категорията „ Учител на годината “ в региона на обслужващите звена тази година няма номинация. По традиция премиите ще бъде връчени в навечерието на 24-ти май. Преди това номинираните за оценката би трябвало да получат утвърждението на членовете на ПК „ Наука и обучение “. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет. 
Ето кои са номинирани за премия „ Варна “ 2018 година в системата на предучилищното и учебното обучение:

І. „ Ученик на годината ” в областта 
на общообразователната подготовка

1. Илиян Калинов Кънчев - възпитаник от ХII „ д “ клас в III ПМГ „ Академик Методий Попов “. Проявява деен  интерес към естествените науки. Участва целеустремено във всички надпревари по биология и химия. Има реализирани отлични резултати на 43-та национална олимпиада по биология и здравно обучение, вследствие на което е включен в националния тим на България за присъединяване в интернационална олимпиада по биология.
 
 2. Асел Ерлановна Исмолдаева - ученичка от ХII „ б “ клас в МГ „ Д-р Петър Берон “. Носител на сребърни медали от интернационална олимпиада по филология, Дъблин, и от XXIV интернационална конференция на младите учени, Щутгарт. Спечелени първи места от национална олимпиада по математическа филология, гр. Смолян, и от национално съревнование по математическа филология, гр. Пловдив.

ІІ. „ Ученик на годината ” в областта 
на професионалната подготовка
 
Стефчо Димитров Христов – възпитаник от IХ клас в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “, народен играч по повдигане на тежести. 
На Европейското състезание за кадети  до 15 години в Прищина, Косово, 2017г., в категория 85 кг. е извоювал следните оценки:
-    двубой – IV място,
-    изтласкване – IV място,
-    изхвърляне – II място.

ІІІ. „ Учител на годината ” в областта 
на предучилищното обучение

1. Валентина Господинова Александрова - старши преподавател в ДГ № 34 „ Лястовичка “. Учител с дълготраен професионален опит, която приема работата си като отговорност, предизвикателство и задача да подкрепя свободната изява и личностното израстване на децата. Доказателство за това са множеството забавни начинания и планове, които създава и осъществя с децата. Ползва се с доверието и признанието на педагогическата и родителската общественост.

2. Юлияна Божимирова Ангелова – старши преподавател по музика в ДГ № 18 „ Чайка “. Учител с високи професионални умения, който подтиква и развива артистичност, танцови умения и музикална просвета у децата. Нейни ученици се показват сполучливо на концерти, състезания и фестивали. Високите резултати в професионалната й активност са вследствие на способността й да основава толерантна работна среда с сътрудниците си при реализирането на креативен хрумвания.

3. Мария Христова Нанева - старши преподавател  в ДГ № 37 „ Пламъче “. Учител с доста положителни професионални качества, получила заслужени оценки и грамоти за завоювани триумфи. Използвайки обществените си умения, основава толерантна просветителна среда и образува просвета на държание и почитание сред деца, родители и сътрудници.

ІV. „ Учител на годината ” в областта 
на обслужващите звена

Няма номинации.

V.     „ Учител на годината ” в региона
на главното обучение

Севдалина Недева Атанасова – старши преподавател в ОУ „ Св. Св Кирил и Методий “. Учител с дълготраен професионален стаж. Ръководените от нея паралелки са образец за целенасочения блян учебното заведение да бъде пример за модерна просветителна среда и толерантни взаимоотношения. Работата й на възпитател утвърждава цивилен и патриотични полезности у подрастващото потомство. Професионалната й отдаденост се употребява с признанието и обичта на възпитаници и родители.

VI.    „ Учител на годината ” в региона
на междинното обучение

Елена Труфчева Димитрова – старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в МГ „ Д-р Петър Берон “. Цялостната й активност като преподавател демонстрира високия й професионализъм при работа с учениците в класни и извънкласни действия. Възпитаниците й се показват чудесно и са спечелили огромен брой златни, сребърни и бронзови медали от национални и интернационалните надпревари по информатика.

VII.    „ Учител на годината ” в областта 
                на професионалната подготовка

1. Тодор Методиев Тодоров – старши преподавател по хореография в СУ „ Елин Пелин “. Учител с доста добра научна, методическа и педагогическа подготовка. Ръководител е на художествено-творческия танцов състав на СУ „ Елин Пелин “. Учениците му са спечелили многочислени оценки от интернационалните и национални състезания.

2. Светлозар Петров Стоянов – дълготраен учител по спорт „ битка типичен жанр “ в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “. Изявен експерт, с потвърден принос в развиването на битката в гр. Варна и България. Възпитаниците му имат сполучливи изяви на интернационалните и държавни шампионати, на които са спечелили златни, сребърни и бронзови оценки.

VIII.    „ Колектив на годината ” в областта 
                на предучилищното обучение

1. ДГ № 31 „ Крилатко “ с шеф Елена Янкова Ташева. Колективът се отличава с висок професионализъм, нововъведение и разпоредителност. Прилага истински и ексцентрични просветителни тактики. Взаимодейства си  активно с неправителствени организации, което е залог за стабилно развиване, гражданска позиция и разцвет. Екипът има документи, грамоти и награди от разнообразни състезания, надпревари и фестивали.

        2. ДГ № 40 „ Детски свят “ с шеф Нела Вълчева Никифорова. Педагогическият екип се отличава с висока професионална подготвеност и престиж измежду педагогическата общественост. Приоритети в активността му са  работа по планове, другарство с изкуството и спорт. Възпитаниците на детската градина имат участия в национални, интернационалните състезания и надпревари.

3. ДГ № 35 „ Детска наслада “ с шеф Тина Русева Боянова. Стремежът на целия екип е одобряването на детската градина като място, в което всяко  дете да се усеща решително и да навлиза сполучливо в света на познанието и творчеството. Приоритетна активност в работата  на колектива е самостоятелният метод към потребностите на всяко дете с дейното присъединяване на родителите. Проектната активност на детската градина е ориентирана към образуване на отношение към природата и здравословния метод на живот.

ІХ. „ Колектив на годината ” в областта 
на главно учебно обучение и обслужващи звена

        1. ОУ „ Цар Симеон I “ с шеф Стоянка Иванова Велянова. Педагогическият екип е с одобрен висок професионализъм и публичен престиж, които се дължат на новаторското образование и високите резултати в образователната и извънкласна активност. Стремежът за реализиране на високи резултати в просветително – възпитателния развой, комбиниран с амбициозност и непримиримост на целия колектив, са повода за множеството високи достижения на възпитаници и учители в олимпиади, надпревари и състезания. Доказателство за това са многочислените  спечелени оценки.

      2. ОУ „ Петко Рачев Славейков “ с шеф Нели Павлова Иванова. Училище с одобрен публичен престиж и потвърден професионален принос в разнообразни просветителни области. Успешно осъществя разнородни национални планове. Основен жанр на работа на колектива са новаторските подходи в образователно – възпитателния развой и целенасочената работа за приобщаване на учениците към непреходните идеали и полезности.

       3. Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс с шеф Монка Недкова Николова. В работата с децата се подтикват и развиват креативните качества и гений. Колективът е с потвърден принос в културния живот на Варна. Десетки са персоналните награди на учители и деца от участия в интернационалните и национални изяви.

    Х. „ Колектив на годината ” в областта 
на приблизително учебно обучение и обслужващи звена

1. IV Eзикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри “ с шеф Веселина Йорданова Тотева. 60 години история и самопризнание! Безспорен отзив за професионализма на педагогическия екип са блестящите резултати на възпитаниците на гимназията от участия в редица интернационалните, национални състезания и олимпиади.  
 Заслужена горделивост и самопризнание е персоналната премия на шефа, почетен с декрет на Президента на Франция със званието „ Кавалер на националния медал за заслуги “.  
2. МГ „ Д-р Петър Берон “ с шеф Павлин Панов Петков. Колективът на учебното заведение е с одобрен дълготраен принос в развиването на образованието. Безспорно доказателство за това са многочислените награди и оценки на възпитаници, педагогичен експерти и шефа. Гимназията има особена заслуга в превръщането на Варна в център на междинното обучение, науката и спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР