Трима турски войници са били убити в Северен Ирак, където

...
Трима турски войници са били убити в Северен Ирак, където
Коментари Харесай

Трима турски войници са загинали в Северен Ирак

Трима турски бойци са били убити в Северен Ирак, където Турция прави интервенция с кодово име " Лапа-Ключ ", заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на Министерството на националната защита на Република Турция.

Войниците са починали при нахлуване, осъществено от кюрдски бойци. Двама от тях са умряли на място, а третият е умрял по-късно в болничното заведение. Още един боец е ранен, предава Българска телеграфна агенция.

Министерството показва в изказването, че интервенциите в региона не престават и изрича съболезнования на скърбящите фамилии, на турските въоръжени сили и на турския народ, както и пожелания за бързо възобновяване на ранения.

През април предходната година Турция стартира интервенция " Лапа-Ключ ", ориентирана против бойците на Кюрдската работническа партия (ПКК), дейни в регионите Метина, Зап и Авасин-Басян в Северен Ирак, покрай турската граница.

ПКК, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР