Трима трафиканти на дрога от международна организинара престъпна група отиват

...
Трима трафиканти на дрога от международна организинара престъпна група отиват
Коментари Харесай

Трима трафиканти на съд, задържани у нас с хероин за милиони от Турция за САЩ |

Трима трафиканти на дрога от интернационална организинара незаконна група отиват на съд у нас. Организаторът й е сърбин, който обаче е в неопределеност и се търси. 

Специализираната прокуратура е внесла в съда обвинителен акт против три лица за присъединяване в 5-членна проведена незаконна група за държане на хероин за продажбата му на участници в интернационална мрежа за наркотрафик към Западна Европа и Съединени американски щати, оповестиха от спецобвинението.

Членовете на групата са арестувани на 01.02.2021 година В хода на дейностите по следствието бяха открити и конфискувани 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186,70 лева, 40 000 евро, документи, телефони и сим-карти. 

Доказателствата по досъдебното произвеждане сочат, че групата е проведена през януари 2020 година от нейния началник З.М. - сръбски жител, за който има данни, че е почитан член на интернационална незаконна организация (отговарящ за трафика на хероин от Турция към Западна Европа). Той персонално привлякъл всеки от участниците в групата, които познавал от години и се употребили с доверието му. Определил и функционалностите на всеки от тях.

З.М. провел цялата активност, договарял доставките на огромни количества хероин в България, като за задачата постоянно пътувал до Турция дружно с различен сърбин в групата – Д.А. Обвиняемият Д.С., който е с българско поданство, имал задачата да съхранява в жилището си и да разфасова хероина съгласно условията на клиентите. Българинът Г.Х. осигурявал купувачи, измежду които сръбски наркотрафиканти. В страната той е осъждан неколкократно, в това число за присъединяване в проведена незаконна група за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Шофьорът на такси А.Н. отговарял за транспорта на хероина.

Разследването на Специализираната прокуратура стартира на 07.01. 2021 година в осъществяване на Молба за правна помощ от Службата по интернационалните въпроси към Департамента по правораздаване на Съединени американски щати след сигнал на ДЕА, че сръбски наркотрафиканти договарят доставка на огромно количество хероин от България за Западна Европа за Съединени американски щати.

Към момента двама от участниците в групата – З.М. и Д.А., са в неопределеност и са оповестени са за търсене. Материалите във връзка с тях са отделени в друго досъдебно произвеждане. Предадените на съд трима упрекнати за присъединяване в групата са с ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. 

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи дата за разпоредително съвещание по делото. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР