Трима служители на украинските аварийни служби загинаха вчера при експлозия

...
Трима служители на украинските аварийни служби загинаха вчера при експлозия
Коментари Харесай

Трима украински служители на аварийно звено загинаха при разминиране в Херсон

Трима чиновници на украинските спешни служби починаха през вчерашния ден при детонация на мина, до момента в който разминираха елементи от Херсонска област, заяви Ройтерс.

" И тримата самоотвержено са служили в аварийно-спасителния отряд на звеното със особено предопределение в Житомирска област и изпълняваха задачата по разминиране на територии в Херсонска област, освободени от врага ", казва  Житомирската работа за изключителни обстановки, към която се числяха починалите,  на страницата си във Фейсбук.

Житомирска област се намира западно от Киев, в Северна Украйна.

Русия, която нахлу в Украйна преди 10 месеца, управлява по-голямата част, само че не цялата Херсонска област. В средата на ноември украинските сили отвоюваха контрола над град Херсон - административния център на региона – и редица селища в района.

Оттогава там работят специалисти по взривни субстанции, откакто президентът Володимир Зеленски съобщи, че съветските сили са минирали огромна част от намиращите се там здания и обекти. Те са създали това и в доста други региони, които Украйна съумя да отвоюва, показва Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати пресметна при започване на декември, че към 160 000 квадратни километра от украинска земя би трябвало да бъдат тествани за заплаха от експлозиви. Това е съвсем половината от площта на Германия, прави съпоставяне Ройтерс.

" Очакваме това да бъде едно от най-големите провокации с налични противопехотни мини и невзривени муниции от Втората международна война насам ", съобщи Държавният департамент в брифинг, оповестен на неговия уеб страница.

В събота украинските управляващи обявиха, че при съветски удар в град Херсон са починали минимум 10 души, а Москва упрекна украинските сили за нападението, напомня Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР