Трима са вече задържаните за снощния атентат в Барселона. Информацията

...
Трима са вече задържаните за снощния атентат в Барселона. Информацията
Коментари Харесай

Трима са вече задържаните за атентата в Барселона


Трима са към този момент арестуваните за снощния атентат в Барселона. Информацията потвърдиха и органите на реда. Третият човек е бил арестуван тази заран в градчето Рипол. Именно там бе арестуван и първият обвинен Дрис Укабир, за който след това стана ясно, че не е обвързван с терористичните офанзиви, само че това към този момент не може да се каже, че важи за брат му Муса. "В Рипол, в границите на полицейската интервенция по отношение на терористичните набези в Барселона и Камбрилс, бе арестуван и трети човек ", заяви посредством акаунта си в Twitter полицията на Каталуния.

По-рано полицията в град Алканар арестува още един човек по съмнение за връзка с терористичните офанзиви. За него бе обявено, че мъжът е родом от Мароко, само че се е преселил в Испания.

За всички задържани досега управляващите не са имали никакви данни, стана ясно от изказване на Хавиер Сарагоса, консултант на основния прокурор на Испания за битка с тероризма. Той изясни, че при предходни следствия нито едно от арестуваните лица не е попадало в полезрението на органите на реда. Имената им също не са били засичани на никое място. Въпреки осъществените нощес атентати, Сарагоса означи, че испанските антитерористични служби са работили доста добре през последните години и са предотвратили редица набези, съобщи "РИА Новости ".

Междувременно стана ясно, че първият задържан за атентата – Дрис Укабир, не е пристигнал самичък в полицейския сектор, а е бил задържан, когато е отивал натам. Според думите на кмета на град Рипол Жорди Мануел, Укабир е видял фотографията си по малкия екран, след което е тръгнал към полицейския сектор в града. Докато се е придвижвал натам пешком, е бил видян от униформените, които са го арестували.

Джихадистка клетка от 8 членове стои зад организирането на атентата в Барселона, твърди източник на Reuters измежду испанските правосъдни управляващи. Според думите му сега влсатите имат данни и че същите са подготвяли и друга офанзива. При нея са възнамерявали да взривят газови бутилки.

От каталунската полиция оповестиха, че все още се търсят още двама души. А също и още един бус, с който са се придвижвали терористите. Сред двамата търсени от униформените е водачът на микробуса, врязал се в хората в Барселона. Версията, че един от арестуваните все още трима души е бил зад кормилото му, е отхвърлена.

Междувременно стана ясно още, че поясите на ликвидираните в Камбрилс петима терористи са били подправени. В тях е нямало взривни субстанции и надлежно нападателите не са можели да провокират по-голямо клане. След като нападателите са били премахнати по време на престрелката с полицията, сапьори са ревизирали поясите, които са се оказали подправени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР