Трима руски олигарси, сред които Роман Абрамович, са поискали отмяна

...
Трима руски олигарси, сред които Роман Абрамович, са поискали отмяна
Коментари Харесай

Руски олигарски начело с Абрамович съдят ЕС заради санкциите


Трима съветски олигарси, измежду които Роман Абрамович , са поискали анулация на наложените им наказания , заяви Съдът на Европейския съюз, представен от Агенция Франс Прес.

„ Тези каузи попадат в юрисдикцията на Общия съд “, заяви говорителката на съда. В най-скоро време се чака съдът да се произнесе по оспорването на " рестриктивните ограничения във връзка с дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна ".

Другите двама олигарси, които са поискали анулация на глобите, са Михаил Фридман и Пьотр Авен .

Мерките на Европейски Съюз включват забрани за пътешестване, както и заледяване на активите им в Европейски Съюз , като това излага техните суперяхти, имения и други парцели в Европейски Съюз на риск от конфискация.

Олигарсите са в " черния лист " на Европейски Съюз , основан през февруари и март въз основа на съмнения и доказателства, че са имали въздействие или са се възползвали от нашествието на Русия в Украйна, и са доближени до съветския президент Владимир Путин.

Абрамович п ритежаваше лондонския футболен клуб Челси , който беше продаден на консорциум, управителен от американския милиардер Тод Боели, за пет милиарда евро.

Роденият в Украйна Фридман, един от най-богатите хора в Русия, и роденият в Русия Авен, се отдръпнаха по-рано този месец от капиталовия фонд LetterOne, който са съоснователи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР