Трима разследващи полицаи от ГДБОП са определени да работят по

...
Трима разследващи полицаи от ГДБОП са определени да работят по
Коментари Харесай

Трима полицаи от ГДБОП ще могат да разследват главния прокурор

Трима проверяващи служители на реда от ГДБОП са избрани да работят по преписките против основния прокурор и неговите заместници. Това стана ясно от изказване на Даниела Талева през днешния ден, която встъпи в служба пъкъл хок прокурор, който да проверява основния. Талева, която е арбитър в Софийския градски съд, беше назначена краткотрайно като прокурор по новия механизъм за следствие на шефовете на държавното обвиняване.

Талева разяснява още, че в случай че ѝ бъде оказван напън, ще даде публичност на сходни дейности и обществото да бъде осведомено.

" Надявам се хората, които са по високите етажи на властта в тази страна, да демонстрират здрав разсъдък и морал и никой да не си разрешава сходно нещо ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

От думите ѝ се разбра още, че ѝ е обезпечен кабинет в прокуратурата и двама чиновници, също по този начин има основан обособен модул в системата на прокуратурата, на който ще бъдат качвани актовете ѝ до който единствено те ще имат достъп. Тримата служители на реда от ГДБОП също ще ѝ оказват помощ в работата.

Даниела Талева уточни, че се е срещнала с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, като са си поискали " всеки да си прави работата по допустимо най-хубавия метод ".

Всичко, което е във опциите на основния прокурор, го е направил, постарал се е да сътвори такива условия, че в действителност да се усещам самостоятелна, увери Талева.

Тя посочи, че следва на следващия ден или в понеделник Върховният касационен съд да препрати сигналите против основния прокурор и заместниците му, които след това да се входират в системата и да стартира работа по тях.

Талева е първият арбитър, определен на инцидентен принцип да проверява основния прокурор и заместниците му. Жребият беше изтеглен на 7 юли сред 22 съдии, които са дали единодушие да се включат в новата процедура. Назначението на Талева като прокурор обаче се забави, тъй като Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет

Първата кореспонденция е по сигнал от 7 юни против тогавашния заместител основен прокурор и сегашен и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала шефът на пресцентъра на прокуратурата от времето на Иван Гешев, който Сарафов резервира на поста, ползва изявления, свързани с изказвания за имотни покупко-продажби на фамилията на Сарафов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР