Трима ранени и един починал след стрелба в университета в

...
Трима ранени и един починал след стрелба в университета в
Коментари Харесай

Трима ранени и един починал след стрелбата в германски университет


Трима ранени и един умрял след пукотевица в университета в немския град Хайделберг. Стрелецът също е умрял.

По информация на Генералното ни консулство в Мюнхен няма ранени българи при случая. От консулството които наблюдават протичащото се и са в контакт с немските управляващи. Мотивът, който преглежда полицията е амок, като изключва основата да е религиозна или политическа. Оказва се, че и българка е била в залата по време на стрелбата. Тя е положително, само че е в потрес и не е в сътояние да опише за случилото се.

Около обядр по време на лекция в университетска зала, стрелецът стартира да стреля. След това напуща залата и се самоубива.

„ Доколкото разбрах, в залата е имало българска студентка, която, за благополучие, не е ранена, само че допускам тя и всички нейни сътрудници са претърпяли изключително огромен стрес. Хайделберг е много прочут научен град. Тук е най-старият университет в Германия. Хората са спокойни и ситуацията не предарзполага съществуването на сходни човеци, само че няма по какъв начин да се застраховаме от такова нещо “ съобщи студентът в Хайделберг Красимир Димитров.

Органите на реда считат, че причинителят е единствено един и няма други забъркани.

„ Все още не можем да кажем какъв брой съществено е положението на потърпевшите. Мотивите на причинителя също към този момент са неразбираеми “, съобщи представителят на полицията в Манхайм Патрик Кнап.

Според локални медии причинителят е носел повече от едно оръжие и той самият е бил студент. Все още няма и информация за националността на жертвите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР