Трима от кандидат-кметовете в София, посочвани от социолозите с най-големи

...
Трима от кандидат-кметовете в София, посочвани от социолозите с най-големи
Коментари Харесай

За какво гласуваха основните претенденти за кметския пост в София

Трима от кандидат-кметовете в София, посочвани от социолозите с най-големи шансове за победа, към този момент дадоха гласа си.

Те направиха къси изказвания пред медиите, споделяйки защо са дали гласа си в днешния основен избор.

Ето какво споделиха претендентите, по реда на гласуването им, представени от Българска телеграфна агенция.

Надявам се, че диалозите и разногласията за технологиите през вчерашния ден не са засенчили концепциите и посланията на претендентите. Призовавам всеки един да не се приема за глух очевидец на това, което се случва в неговия живот, съобщи претендентът за кмет на София от МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова, откакто упражни правото си на избор.

Гласувах за София, в която всеки един жител може и би трябвало да бъде чут, изясни Григорова. Тя добави, че хората не са статисти, а са участници и би трябвало да покажат какво желаят.

По думите ѝ София би трябвало да бъде по-светъл град, освободен от властта на парите, където всеки се усеща вкъщи си, град без елитни и неелитни учебни заведения, без частни улици и без заградени общински такива.

Григорова прикани хората да излизат и да покажат, че са по-важни от машините. Технологията не е значима, значима е волята на хората, а тя може да бъде изразена както машинно, по този начин и с хартия, уточни претендентът. Тя съобщи, че не просто ще иде на балотаж, а ще победи. 

Продължавам да съм оптимист, че ще създадем извънредно мощно показване през днешния ден. Гласувах за една по-добра, по-уредена, по-добре ръководена София.

Това съобщи Васил Терзиев, претендентът за кмет на София от коалиция „ Продължаваме Промяната-Демократична България (Спаси София) ", откакто гласоподава в 118 СУ в столичния квартал „ Младост “.

На въпрос дали чака да е на балотаж, той сподели: Това за балотажа, ще го забележим към края на деня.

Надявам се да има висока изборна интензивност, защото изборът през днешния ден предопределя доста неща, които ще се случат или няма да се случат през днешния ден. Поправителен няма, този един глас се натрупва и има отношение към качеството на живот на всеки от нас, уточни Терзиев.

Дали е хартия, пергамент или на камък, отговорността е у нас, добави той по отношение на решението на ЦИК през днешния ден да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

Със сигурност е проблем, че махнаха машите в последния миг, само че това не трансформира отговорността на всеки един от нас да гласоподава, счита Терзиев.

Аз през днешния ден гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-подредена София, за хората, които знаят по какъв начин да го създадат, за хората, които са потвърдили, че могат да носят отговорност.

Това съобщи Антон Хекимян, претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС, откакто гласоподава във Второ СУ „ Академик Емилиян Станев “ в ж.к. „ Бъкстон “. „ Гласувах за това хаосът в страната, който виждаме през последните две години и половина, да не се повтори в София “, уточни той.

На въпроса дали настройките на гласоподавателите се трансформират поради решението през днешния ден да се гласоподава единствено на хартиени бюлетини, той уточни, че опашките пред секциите демонстрират, че хората желаят да дадат своя избор и имат вяра в този изборен развой.

Хекимян разяснява, че откогато има машини, всякога е дал своя вот посредством тях.

„ Щях да го направя и в този момент, в случай че не бяхме изгубили доверието в този развой. Искам да получа отговори от хората, от политическите лица, които дължат такива отговори “, добави той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР