Трима национали по плуване са дали положителни проби за допинг.

...
Трима национали по плуване са дали положителни проби за допинг.
Коментари Харесай

Трима национали по плуване са дали положителни проби за допинг

Трима национали по плуване са дали позитивни проби за допинг . Новината бе доказана за bTV от президента на федерацията Георги Аврамчев. Шефът на анти допинг овия център доктор Виолета Заркова заяви, че  неразрешеният медикамент е станозолол .

В момента тече процедура, като тримата, уличени в приложимост на неразрешения препарат, чиито имена не се оповестяват за момента, би трябвало да преценяват дали желаят отваряне на Б-проба, след което да дадат пояснение пред Дисциплинарната комисия на БОК.  Наказанието за приложимост на анаболни стероиди е отнемане от спортни права за четири години .

Родното плуване бележи напредък през последните години , като досега страната ни има три квоти за олимпийските игри в Токио, извоювани от Антъни Иванов, Калоян Лефтеров и Йосиф Миладинов. Иванов, който приключи на осмо място на международното състезание по плуване на 200 м бътерфлай през 2017 година в Будапеща, е в Съединени американски щати и не е бил на лагер с националния ни отбор.

По-късно президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев разяснява, че „ няма застрашени състезатели с към този момент извоювани олимпийски квоти , нито са наранени най-хубавите ни плувци “. Това значи, че сигурно не са наранени Антъни Иванов, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров.

Намереният препарат е станозолол – от „ зората “ на допинг овите кавги, което беше повод  Аврамчев да заподозре външна интервенция и дейности на доброжелатели . „ Истината ще стане ясна след следствието, което започваме, а и е значимо самите уличени плувци какво ще опишат “, добави той, представен от БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР