Трима мобилизирани починаха в тренировъчен лагер на Министерството на отбраната

...
Трима мобилизирани починаха в тренировъчен лагер на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Трима мобилизирани руснаци починаха в лагер в Свредловска обаласт

Трима мобилизирани починаха в подготвителен лагер на Министерството на защитата в Свердловска област в село Порошино: един от ненадейно прекъсване на сърцето, един в резултат на корист с алкохол, един самичък е лишил живота си.

Това заяви порталът EAN.

" Потвърждавам, че има трима умряли. Единият мобилизиран мъж умира от припадък, а другият се самоубива. Третият беше отписан и изпратен у дома, където умря незабавно от цироза на черния дроб ", споделя пред портала Максим Иванов, народен представител от Държавната дума на Свердловска област, който поддържа връзка с командването на Еланския гарнизон.

Според омбудсмана на Свердловска област Татяна Мерзлякова двама мобилизирани мъже от Курганска област са починали в Порошино.

" Предполага се, че гибелта на един от тях се дължи на припадък на епилепсия на фона на алкохолна интоксикация. Военните проверяват повода за гибелта на другия, а военният прокурор на гарнизона в Еланск следи случая ", заяви омбудсманът по правата на индивида.

По информация на Телеграф канал " База " сутринта на 1 октомври в столовата на военния център за образование на танкове е открит мобилизиран мъж, който се е самоубил. Името му е Владимир Потанин, той е на 46 години, живее в Курган и е бил мобилизиран на 26 септември.

По-рано в селището Порошино, където се намира образователният център на Министерството на защитата " Йелан ", беше въведен изсъхнал режим. Причината е всеобщ побой, проведен от мобилизирани бойци под въздействието на алкохол.

Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия сутринта на 21 септември. Първите мобилизирани са пристигнали през днешния ден на територията на така наречен Луганска Народна република.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР