Трима мъже са задържани при специализирана операция, проведена през събота

...
Трима мъже са задържани при специализирана операция, проведена през събота
Коментари Харесай

Бургаската полиция разби канал за трафик на марихуана към Турция

Трима мъже са арестувани при профилирана интервенция, извършена през събота и неделя от чиновници на ОДМВР – Бургас на територията на града. При акцията е осъществена инспекция на бургаска автомобил, с лидер на 44 години от Бургас. В тайник в задната част на колата са открити 6.5 кг суха маса – марихуана, разпределена в 13 пакета. Паралелно с това е арестуван уредникът на групата – бургазлия на 54 години. Задържан е и трети мъж, в който са открити огромно количество пари – 308 950 евро, 20 300 щатски $ и 5 хиляди лева

Според полицията наркотикът  е трябвало да бъде изнесен в Турция. " Причината за това е разликата в цените на опиатите в България и Турция. Тук един кг се търгува към 5 хиляди лева,а в Турция сред 10 и 15 хиляди евро ", сподели на брифинг шефът на ОД Министерство на вътрешните работи – Бургас ст. Комисар Калоян Калоянов, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" За опита за контрабанда и за подбуждане към това се планува до 15 години отнемане от независимост и санкция от 100  до 200  хиляди лева За държане на опиати се планува от 3 до 12 години отнемане от независимост и санкция от 10 до 50 хиляди лв. ", сподели административният началник на Окръжна прокуратура – Бургас прокурор Георги Чинев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР