Трима мъже са били задържани при акция на полицията на

...
Трима мъже са били задържани при акция на полицията на
Коментари Харесай

Полицията разби схема с измами при продажби във фейсбук - 112

Трима мъже са били арестувани при акция на полицията на територията на огромен търговски обект в Русе против скица за измами с продажбата на пелети за отопление, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Действията по ликвидирането на схемата са били подхванати на 16 септември. Задържаните са мъже на 21, 23 и 26 години, и тримата престъпно проявени, като най-възрастният е бил осъждан.

Според първичните данни арестуваните са съпричастни към машинация с продажба на пелети, осъществена на 8 август. Тримата са предложили „ преференциална договорка “ за доставка на пелетис публикация в комерсиална платформа във Facebook. От евентуалната жертва е желано изпращане на капаро посредством система за бързо заплащане.

В процеса на работа на служителите на реда станало ясно, че 26-годишният е разгласил и разгласи за продажба на преференциални цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни кафези и други, а останалите двама изпълнявали ролята на сътрудници в схемата. Извършени са процесуални дейности – обиск, претършуване и изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и конфискувани са движимости, свързани с незаконната активност на арестуваните.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. По отношение на 26-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража ". Полицията твърди, че са налични данни за съпричастност на арестувания към подобен вид измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.

Сектор „ Измами ", ГДНП обръща внимание на жителите, да бъдат деликатни преди заплащания за артикули или услуги по разгласи в интернет, без значение дали са оповестени в обществените мрежи или в уеб сайтове за продажба. Сигнал за машинация е фактът, че без да са подписали контракт за покупко-продажба или уредени писмено всички елементи, от тях ще бъдат поискани пари за капаро или авансово вдишване на транспортни разноски. Обикновено парите се превеждат посредством системите за бързи заплащания или посредством пощенски запис.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР