Трима лекари са номинирани за Лекар на годината от Регионалния

...
Трима лекари са номинирани за Лекар на годината от Регионалния
Коментари Харесай

Вижте кои са медиците номинирани за Лекар на годината от Монтанско

Трима лекари са номинирани за „ Лекар на годината ” от Регионалния лекарски съюз в Монтана. Това са доктор Малвина Павлова от Берковица, пулмологът доктор Цветан Петров и ортопедът доктор Петко Петков от Монтана. „ Това са потвърдени лекари, на които целият им трудов стаж е минал в медицинските структури в област Монтана. Отделили са много от живота си за здравето на жителите на района ”, сподели доктор Людмил Джурджов, ръководител на РК на БЛС в Монтана.
Д-р Малвина Павлова е номинирана за национално отличие. „ Д-р Павлова работи в Медицински център 1 в Берковица с над 30 години стаж. През коронавирус пандемията тя главно изнесе тежестта. През всичките години доктор Павлова се оправя съвършено с работата си ”, сподели доктор Джурджов.
Д-р Петков има над 40 години процедура в ортопедичното поделение на болничното заведение в Монтана. „ Смея да кажа, че без неговата неуморна работа отделението щеше да има кадрови проблеми. Въпреки 74-те си години той е от огромна помощ на отделението в което има тежки случаи ”, добави доктор Джурджов.
Д-р Цветан Петров е завеждаш фтизиатрично поделение на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев ” в Монтана и на скоро означи своя 80-годишен празник на работното си място. „ В последните 40 години тежката задача с битка с туберкулозата главно изискуем на него ”, сподели още доктор Людмил Джурджов.
Поводът за номинациите е 19 октомври Деня на българския доктор.
370 са членовете на локалната лекарска гилдия и наклонността към понижаване се резервира.
В Монтана номинираните лекари ще бъдат наградени на 27 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР