Трима кандидати за лекар на петричкото село Марикостиново се появиха

...
Трима кандидати за лекар на петричкото село Марикостиново се появиха
Коментари Харесай

ТОТАЛЕН АБСУРД: БГ село си намери доктор с обява в социалните мрежи!

Трима претенденти за доктор на петричкото село Марикостиново се появиха след публикация на кмета в обществените мрежи, че незабавно се търси здравно лице, което да оказва помощ на жителите на обитаемото място, оповестява Българска национална телевизия.
В Марикостиново живеят 1300 души. Доскоро доктор е идвал един път в седмицата, с цел да преглежда хората.
Тримата претенденти за доктор на село Марикостиново са от Сандански, Дупница и Благоевград.
Кметът Гергана Тодорова сподели, че към този момент е разговаряла с тях, като двама са предложили да отворят и аптека, а претендентът от Сандански даже към този момент се е срещнал с локалните поданици. Хората имат огромни очаквания, че тук доктор ще има, а здравната работа ще проработи.
Сега Здравната работа е заключена. На вратата стои разписание, че лекарят е с работно време три пъти в седмицата по 4 часа, оставен за връзка е мобилен телефон. Той обаче е в Петрич. Гробарят на селото Николай Георгиев също желае тук да има непрекъснато доктор.
Илонка Бибишкова, която живее сама покрай Здравната работа, описа, че децата й са надалеч – едното в чужбина, другото в столицата. Не е била на срещата с единия от претендентите, само че хората и разказали, че са го харесали.

Може да намерим на новия доктор и младоженка, сподели Илонка Бибишкова

За останалите двама претенденти за доктор на Марикостиново от кметството провеждат срещи с локалните поданици. А по-късно на общоселско заседание ще се реши кой ще ги лекува.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР