Трима кандидат-депутати нямат навършени 21 г., регистрацията им е заличена. В

...
Трима кандидат-депутати нямат навършени 21 г., регистрацията им е заличена. В
Коментари Харесай

Трима кандидат-депутати нямат навършени 21 г., регистрацията им е заличена


Трима кандидат-депутати нямат навършени 21 година, регистрацията им е заличена. В надпреварата останаха 14 партии и 7 обединения, общо 21. Регистрацията на партия „ Правото “ беше заличена по нейно искане в законовия период. Вътрешна македонска революционна организация не е записала нито една кандидатска листа в нито един изборен регион. Това разгласи на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева.
В момента тече инспекция дали претендентите за
народни представители дават отговор на условията. Към момента е открито, че двама от тях са регистрирани допълнително от два изборни региона. Трима претенденти няма да имат навършени 21 години към датата на изборите и регистрацията им ще бъде заличена.



Регистрирани са и двама самостоятелни претенденти: Веселин Марешки във Варна и Милен Мирев в Ловеч.
Общият брой претенденти за депутатско място е 5 621.
„ От среднощ започва предизборната акция “, напомни Росица Матева и прикани за положителна акция и съблюдаване на положителния звук и нрави.

“Административният съд не утвърди вписването на резултатите от машинния и хартиения избор да се означават дружно. Сега обсъждаме какви да бъдат новите разновидности на тези нови изборни бумаги. Избирателните секции ще бъдат минимум 11 818 ”. Това заяви Росица Матева, представител на ЦИК.

“В надпреварата на 2-ри април останаха 14 партии и 7 обединения – общо 21 участници. Независимите претенденти са двама, единият от които Веселин Марешки “, добави Матева.
“На началната страница са оповестени адресите
на избирателните секции в страната, като те за момента са 11 818, без да се включват преносимите такива, тъй че този брой ще пораства. В 9 366 секции все още ще има машинно гласоподаване. До момента са подадени малко над 25 000 заявки за гласоподаване в чужбина. Има седем регистрирани неправителствени организации с наблюдаващи на изборите ”, съобщи още Матева.
“ВМРО не е записала нито една кандидатска листа,
по тази причина и не бе изтеглен жребия за нея. В момента се прави инспекция на претендентите – при две от тях се откри, че двама от тях са се записали допълнително от два изборни региона. Отменихме тяхната кандидатура в третия регион, за който финален са декларирали предпочитание. Освен това установихме и, че трима претенденти нямат навършени 21 навършени години, тяхната кандидатура бе заличена, като през днешния ден партиите и обединенията до 17:00 ч. могат да създадат промени в своите кандидатски листи ”, разяснява още Росица Матева.
Двамата самостоятелни претенденти са
Веселин Марешки във Варна и Милен Милев в Ловеч.

“Общо записаните претенденти са 5 621, защото има и регистрация в два изборни региони ”. От тази нощ стартира предизборната акция, като ЦИК насочва известие към всички претенденти да водят една положителна акция, да съблюдават положителния звук и всички разпореждания на изборния кодекс, и на решенията на ЦИК. Напомняме, че до 18 март имат опция гласоподавателите, които имат към този момент регистриран сегашен адрес и желаят да бъдат включени в листата за гласоподаване по сегашен адрес, да подадат заявление за това,
в това число през интернет страницата на ГРАО,
до същия период гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да гласоподават в изборни пространства, могат да подадат заявление, че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия ”.

Срокът за подаване на заявление за гласоподаване в чужбина е 7 март, а по-късно до 11 март ЦИК би трябвало да вземе решение, с което да дефинира броя на изборните секции зад граница.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР