Трима изверги са задържани за зверското посегателство върху кучето Фейт,

...
Трима изверги са задържани за зверското посегателство върху кучето Фейт,
Коментари Харесай

Арестуваха трима - мъж, тийн и дете, отрязали ушите на куче

Трима изверги са арестувани за зверското посягане върху кучето Фейт, което беше открито с отрязани уши с лозарска ножица.

По информация на Нова тв един от арестуваните е на 27-години. Той е осъждан. Другите двама са малолетни – на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предходни прегрешения.

Хората, разкрили кучето, са подали сигнал в 1 РПУ в София. Те са от организация за протекция на животните и сами са разкрили причинителите. Часове след техния сигнал тримата причинители на действието са арестувани.

Според Сузана Мустафи от съдружие “Респект към животните ” първичните съмнения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според експертите са отрязани или с нож, или с келп.

“Искаме хората, които са й предизвикали това, да си понесат следствията и да поемат отговорност ”, съобщи Мустафи.

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е отвън шоково положение. “Чувства се доста по-добре. “Вече целува всички наред. Много благо кученце е ”, сподели още дамата.

Обвинението, което би могло да бъде повдигнато на отговорните, е за свирепост над животни, а у нас похищенията над гръбначни се преследват сурово от закона. Поне на хартия...
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР